„Vă împărtășesc strigătul și suferința celor afectați de conflicte și îndemn liderii politici: Opriți războiul! Puneți capăt războaielor!”, a spus Suveranul Pontif în mesajul care urma să fie citit în fața catedralei Notre-Dame din Paris.

El a adăugat că este esențial să ne rugăm pentru pace, avertizând că riscul ca actualele conflicte să escaladeze este foarte real.

Mesajul său a fost prezentat în cadrul ceremoniei de închidere a celei de-a 38-a ediții a „Întâlnirii internaționale pentru pace”, organizată de comunitatea catolică SantEgidio, apropiată de Vatican. Evenimentul, desfășurat la Paris, a reunit începând de duminică personalități religioase, experți, figuri culturale și politice din întreaga lume.

„Fie ca această reuniune să inspire credincioșii din toate colțurile lumii să își regăsească vocația de a promova fraternitatea între popoare”, a declarat Papa Francisc, originar din Argentina.

El a exprimat, de asemenea, regretul că, de-a lungul istoriei, religiile au fost folosite pentru a alimenta conflicte și războaie, un pericol care rămâne prezent și în zilele noastre. „Trebuie să evităm ca religiile să devină instrumente de susținere a naționalismului, etnicității și populismului. Războaiele se amplifică. Vai de cei care încearcă să-l aducă pe Dumnezeu în conflictele lor!”

Urmărește-ne pe Google News