Suveranul Pontif a spus la o audiență la Centrul Italian pentru Femei din Roma că războiul „rușinos” din Ucraina este un produs al „vechii logici a puterii care încă domină aşa-numita geopolitică”.

Potrivit Papei Francisc, răspunsul real nu implică mai multe arme şi mai multe sancţiuni.

Mi-a fost ruşine când am citit că un grup de state s-a angajat să cheltuiască două procente din PIB pentru achiziţionarea de armament ca răspuns la ce se întâmplă în prezent. O nebunie.

Papa Francisc:

Papa Francisc a spus că este nevoie de „un mod diferit de a guverna lumea globalizată, nu arătându-ţi dinţii, aşa cum se face acum, ci o modalitate diferită de a încadra relaţiile internaţionale”. El nu a făcut nicio sugestie cu privire la modul în care ar putea fi făcut acest lucru.

Fiecare stat membru NATO trebuie să aloce anual 2% din PIB pentru apărare. Mulți nu și-au îndeplinit angajamentul, spre deranjul SUA, notează Reuters. Germania a anunțat luna trecută că își va crește drastic cheltuielile pentru apărare la peste 2% din PIB într-o schimbare de politică determinată de invazia rusă.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Papa Francisc a condamnat în repetate rânduri conflictul, însă a criticat Rusia doar implicit, evitând să-i menționeze numele.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat joi, 24 martie, la finalul summitului extraordinar al Alianței, că NATO va furniza mai mult ajutor Ucrainei, dar și că apărarea statelor NATO va fi întărită.

Oficialul a mai spus că liderii statelor membre ale NATO au căzut de acord asupra faptului că este nevoie de o „resetare” privind termenii apărării, în faţa unei noi realităţi.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

 
 

Urmărește-ne pe Google News