„Continui să urmăresc cu durere luptele din Ucraina și Federația Rusă. Și gândindu-mă la legile adoptate recent în Ucraina, mă tem pentru libertatea celor care se roagă”, a spus Papa Francisc.

„Pentru că cei care se roagă cu adevărat se roagă întotdeauna pentru toată lumea. Nu comiți răul rugându-te. Dacă cineva comite răul împotriva poporului său, el va fi vinovat, dar nu poate să fi comis răul pentru că s-a rugat”, a continuat Papa Francisc.

Șeful Bisericii Catolice a adăugat că celor „care vor să se roage” ar trebui să li se permită să se roage în biserica pe care o consideră a lor.

„Vă rugăm să nu lăsați nicio biserică creștină să fie desființată, direct sau indirect: bisericile nu trebuie atinse”, a mai spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a îndemnat oamenii să nu înceteze să se roage pentru ca „războaiele să se oprească”.

Președintele Vladimir Zelenski a semnat sâmbătă, de Ziua Independenței Ucrainei, o lege care interzice activitățile organizațiilor religioase asociate cu Rusia.

Scopul legii este de a interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse și ale organizațiilor religioase afiliate acesteia în Ucraina.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News