„De asemenea, aș dori să mulțumesc jurnaliştilor care și-au pus viața în pericol pentru a oferi informații. Vă mulțumim, frați și surori, pentru acest serviciu care ne permite să fim aproape de tragedia acelei populații și ne permite să evaluăm cruzimea unui război”, a transmis Suveranul Pontif.

În mesaje postate în limbile engleză, rusă și ucraineană, Papa Francisc face un „apel din inimă” pentru deschiderea de coridoare umanitare sigure pentru salvarea oamenilor afectați de război. „Le mulțumesc tuturor celor care adăpostesc refugiați. Înainte de toate, implor ca atacurile armate să înceteze și negocierile și buna judecată să triumfe. Iar dreptul internațional să fie respectat din nou”, a transmis Suveranul Pontif.

„În Ucraina, curg râuri de sânge și lacrimi”, a spus Papa. „Nu este doar o operațiune militară, ci un război care creează moarte și distrugere!”

În repetate rânduri de la izbucnirea invaziei rusești, Papa Francisc a solicitat încetarea confruntărilor din Ucraina. În timpul rugăciunii Angelus, mai multe drapele ucrainene au fluturat în rândul credincioşilor adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

Pe 25 februarie, Papa Francisc a mers la Ambasada Rusiei la Sfântul Scaun pentru a-i transmite ambasadorului Moscovei îngrijorarea sa cu privire la invadarea Ucrainei de către Rusia, într-un gest fără precedent în istoria Bisericii Catolice.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

La ce oră se deschid secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
 

Urmărește-ne pe Google News