La această ediție, zacusca este vedeta. Până duminică, kilograme întregi de zacuscă cu ghebe şi hribi vor fi gătite în ceaune, sub ochii trecătorilor.
Amatorii preparatelor din carne au de unde alege. Constantin Onu vinde mezeluri pe care le recomandă ca fiind 100% naturale. Are și acte doveditoare în acest sens, totul fiind o afacere de familie, iar mezelurile sunt preparate de ei, în atelierul din Pleșcoi. Bărbatul a adus la târg un purcel copt pe jar. Kilogramul costă 40 de lei. Vinde și cârnați, și salam de casă, dar și babic de Pleșcoi, și alte preparate din carne.
Încă de la intrarea în târg te întâmpină mirosul de grătar. Maestru de ceremonii aici este Mirabela (foto). Ea are grijă ca tot ce se face pe grătar și la ceaune să fie ca la carte.
Dulceață cu ceapă și ardei iute
La târg găsiți și dulceață fără adaos de zahăr.
„Totul este preparat natural, suntem aplecați pe fructe și plante culese din pădure: cireșe amare, fragi, nuci verzi. Avem și produse inedite, care se pot constitui în ingrediente pentru diverse preparate culinare. Avem dulcețuri fără adaos de zahăr, o dulceață de ardei iute. Aceasta merge cu fripturile de carne roșie, în special cu carnea de porc, coaste la grătar sau pulpă la cuptor. Se poate face un topping cu o astfel de dulceață. Dulceața de ceapă este mai potrivită pentru fripturile de carne albă: curcan, pește, dar cel mai bine merge cu foie-gras și cu brânzeturi maturate. Ghimbirul poate fi folosit în diverse combinații, poate fi adăugat la salate, la dressing și în fripturi„, ne-a declarat Bogdan Pârvu, producătorul dulcețurilor.
De la târg nu lipsesc plăcintele moldovenești cu mărar și brânză sărată, plăcintele poale-n brâu sau pâinea coaptă în cuptor.
Târgul este deschis până duminică, 21 octombrie.
CITEȘTE ȘI:
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro