Insulele Mauritius sunt în stare de dezastru ecologic, după ce o navă japoneză a lovit un recif de corali pe 25 iulie. De atunci, autoritățile lucrează încontinuu pentru a îndepărta încărcătura de petrol.

Până acum 500 de tone din încărcătura de petrol au fost scoase în siguranţă de pe navă, dar restul până la 4.000 de tone reprezintă un pericol uriaş.

Potrivit BBC, au apărut fisuri mari în carcasa navei MV Wakashio, prin care se scurge petrol, iar premierul din Mauritius a avertizat că țara se pregătește pentru ce este mai rău.

„Există riscul celui mai rău scenariu”, a avertizat premierul insulelor Mauritius.

Scurgerile de petrol pot provoca un dezastru ecologic în insula renumită pentru recifele sale de corali.

1.000 de tone

de petrol s-au scurs până acum în apele înconjurătoare

Franţa a trimis deja un echipaj militar cu echipament de control al poluării, la fel şi Japonia, iar din weekendul recent încheiat, voluntarii construiesc baraje în calea petrolului şi curăţă plajele insulei, cu toate că autoritățile le-au cerut locuitorilor să lase acţiunile de acest gen în seama oficialităților.

Voluntari în acțiune. Foto: EPA

Temeri pentru mediul înconjurător din Insula Mauritius: mii de specii de animale pot dispărea

Activiștii de mediu sunt extrem de îngrijorați de impactul pe care scurgerea petrolului l-ar putea produce asupra ecosistemului.

Nava japoneză MV Wakashio a afectat viața animalelor sălbatice rare de la Pointe dEsny, localitate îndrăgită de turiști și care conține zone considerate de importanță internațională.

Greenpeace Africa, organizație de protecție a mediului, a avertizat că mii de specii de animale sunt în pericol să moară din cauza poluării excesive, iar consecințe vor fi grave, inclusiv asupra economiei, securității alimentare și sănătății din Mauritius.

Turismul reprezintă o componentă vitală a economiei statului Mauritius.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

 
 

Urmărește-ne pe Google News