Trenul regal, care va transporta sicriul cu trupul Regelui Mihai la Curtea de Argeș, va trece prin gările Titu și Găești, ambele aflate în paragină. Potrivit reporterpenet.ro, șinele de cale ferată abia dacă mai sunt prinse de terasament, peroanele au denivelări, iar pereții clădirilor sunt la un pas de se prăbuși peste călători.

gari regale Arges (6)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

În Titu, localnicii sunt dezamăgiți că Regele Mihai va trece prin fosta gară regală care are acum o imagine dezolantă.

„Eu circul rar cu trenul. Merg cu trenul când plec la mare sau la tratament, la băi. Condițiile din tren sunt foarte proaste. Gările sunt și mai și. Unele dintre ele sunt în paraginea de-a dreptul. Știu că pe aici o să treacă și convoiul regal. Ar fi trebuit să arate altfel, mai ales pe acest traseu, să pună oamenii la treabă, pentru că vor fi și străini cu ochii pe noi. Nu e normal”, a spus Maria, o localnică din Titu, pentru sursa citată.

La Găești, ușile-s vechi și scârțăie la fiecare adiere de vânt. Geamurile lipsesc din gara veche, iar scaunele sunt distruse pe peronul care aproape că nu mai există.

Dosarul 10 August 2018: reperele unui proces început cu 5 ani întârziere. Coloneii Cucoș, Cazan și Sindile sunt la câteva luni de achitare

Recomandări
Dosarul 10 August 2018: reperele unui proces început cu 5 ani întârziere. Coloneii Cucoș, Cazan și Sindile sunt la câteva luni de achitare


::placeholdeR–>

Altădată adevărate bijuterii arhitecturale, gările pe unde va trece trenul regal cu sicriul regelui Mihai I s-au transformat în timp în ruine, notează mditv.ro. La peste 118 ani de la inaugurare, unele dintre gările-monument istoric au lacătul pus, iar altele abia dacă sunt străbătute de câteva trenuri pe zi.

gari regale Arges (6)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

În drumul spre Curtea de Argeș, trenul regal va străbate gara din comuna Bascov, județul Argeș. Locul își păstrează farmecul de altădată, însă lipsa investițiilor începe să-și spună cuvântul. De 2 ori pe zi, prin gara Bascov trece un tren spre Curtea de Argeș.

O altă gară aflată pe traseul trenului regal este cea din comuna Băciulești. Realizată din cărămidă roșie, construcția altădată impunătoare este acum nefuncțională. Ușile și geamurile clădirii sunt deterioritate, iar niciun angajat nu mai lucrează aici.

În schimb, la gara din Curtea de Argeș se lucrează de zor. Muncitori CFR și oameni care beneficiază de ajutoare sociale au fost mobilizați pentru a face pregătiri, pentru că trenul regal va sosi aici sâmbătă seară.

Similitudini în programele de guvernare: decalogul USR – AUR
Recomandări
Similitudini în programele de guvernare: decalogul USR – AUR

Se vopsesc stâlpii, bordurile și se tunde iarba. La Curtea de Argeș a sosit și o comisie care va pune la punct toate detaliile pentru ceremonia de sâmbătă.

Construită în mai puțin de un an, la cererea Regelui Carol I, Gara din Curtea de Argeș este considerată o bijuterie arhitectonică. Clădirea a fost ridicată după planurile arhitectului francez Lecomte de Nouy, cel care restaurase și Mănăstirea Argeșului. Aceasta a fost dată în folosință în 1899 și a fost reabilitată ultima oară abia după 100 de ani. Din 1999 nu s-au mai făcut investiții în Gara din Curtea de Argeș.

Programul detaliat al funeraliilor Majestăţii Sale Regele Mihai prevede că sâmbătă, între ora 14.00 şi ora 18.20, „cortegiul funebru se va deplasa la Curtea de Argeş, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Chitila, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi”, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Casei Regale a României.

sursă foto: reporterpenet.ro


Citește și  FOTO | Sute de oameni la Palatul Regal, în prima seară de pelerinaj la catafalcul Regelui Mihai


 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News