Să găseşti un loc de parcare în Capitală este, de cele mai multe ori, un coşmar. Şi cum locurile gratuite sunt puţine, se ocupă şi foarte repede. Rămân însă parcările cu taxă, unde preţurile diferă.
Cele mai ieftine, aflate chiar şi în centrul Capitalei, costă 1,5 lei pe oră, însă pot ajunge şi la 4 lei în anumite locuri special amenajate, cum ar fi parcarea subterană de la Universitate.
Unul din hotelurile de lux din oraş, situat în Piaţa George Enescu, percepe o taxă de 3 lei pentru o jumătate de oră de parcare.
Cea mai mare taxă e la Spitalul Panduri
Jenant e însă că în curţile unor spitale locul de parcare e mult mai scump decât în centru. În topul unităţilor sanitare care percep taxă pentru aceste servicii se află Spitalul Panduri, unde o oră de staţionare costă “numai” 15 lei.
La Institutul de pneumologie Marius Nasta, dar şi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru o oră de parcare trebuie să scoatem din buzunar 5 lei.
Spitalul CF2 Bucureşti percepe o taxă de 4 lei pentru prima oră, iar orele suplimentare costă 2 lei. Şi lista poate continua. Mai sunt şi spitale care, cu toate că dispun de locuri suficiente, nu acceptă alte maşini în curte în afară de cele ale cadrelor medicale.
Nici în ţară parcarea nu e ieftină
Este greu cu locurile de parcare din toată ţara, mai puţin în Constanţa, unde într-una din cele mai mari parcări din oraş, situată lângă Spitalul Judeţean, parcarea este gratuită.
În Iaşi, în locul special amenajat de la Palatul Culturii se percepe o taxă de 2 lei pe oră, iar în Cluj, în garajul supraetajat de lângă primărie se plătesc 2,5 lei pe oră.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro