Locuitorii au fost somați să elibereze parcările subterane de mașini și de bunuri personale până pe 18 octombrie, deoarece „aceste zone vor fi aduse în conformitate cu scopul direct al unității de apărare civilă”. 

Potrivit anunțurilor consultate de IStories, decizia a fost luată pe 11 octombrie de Primăria Moscovei.

Potrivit administratorului unei clădiri rezidențiale de pe Kutuzovski Prospekt, o stradă importantă din zona centrală a capitalei Federației Ruse, autoritățile au anunțat că „paturi supraetajate, truse de prim ajutor și încălzitoare vor fi aduse în parcare”.

Iar șeful asociației proprietarilor de case a fost chemat la poliție și i s-a înmânat un ordin de verificare a tuturor adăposturilor antibombă, deoarece „se verifică totul”.

Și la Soci, vestul Rusiei, oraș la Marea Neagră, au fost trimise scrisori de către departamentul administrației către conducerea companiilor, în care oficialii cer să fie verificate și pregătite „structurile de protecție ale apărării civile” și ale „adăposturilor antiradiații”. O listă cu adresele a 90 de clădiri rezidențiale care au adăposturi este atașată scrisorii.

De asemenea, în regiunea Volgograd, autoritățile municipale au fost instruite să pună în ordine adăposturile antibombă și să le țină în permanență pregătite. 

Încă din 27 aprilie, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a instruit regiunile din sud „să aducă structurile de protecție a apărării civile în stare corespunzătoare” și a cerut să asigure funcționarea sistemului de notificare de urgență în caz de urgență.

Magazine și pensiuni, în locul buncărelor sovietice!

Potrivit unui raport din 2015, există 16.448 de adăposturi antibombă în Rusia, dar 95% dintre acestea nu sunt pregătite să adăpostească populația în caz de urgență.

De mai bine de 20 de ani, autoritățile ruse nu au finanțat întreținerea adăposturilor, scrie IStories, acesta fiind motivul deciziei de a transforma parcări în adăposturi de urgență.

Starea unuia dintre buncărele de la Moscova a fost descrisă de Moskvich Mag: „Rămășițele sistemului de ventilație s-au prăbușit pe podea împreună cu rafturile goale, pe care ar fi trebuit să fie măști de gaz, medicamente și sisteme de comunicație. Firele și generatoarele au fost vândute de mult timp ca materiale reciclabile valoroase”.

Multe obiective au fost privatizate ilegal, a explicat Daniil Davîdov, care studiază subteranele Moscovei. Magazine și pensiuni funcționează în unele adăposturi anti-bombă, iar altele au fost privatizate masiv și închiriate!

Foto cu caracter ilustrativ: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News