„Parchetul European a fost sesizat de o persoană privată în legătură cu suspiciuni legate de companii private, care ar fi obținut fonduri europene, în anul 2023, în baza unor documente sau declarații false, inexacte sau incomplete. În acest moment, investigația vizează fapte, nu persoane (in rem)” a transmis Parchetul European, conform Digi24.

Sursa citată susține că a fost derulat un proiect cu fonduri europene în care primăria condusă de Elena Lasconi a fost coordonatorul principal și în care au fost implicați Spitalul Municipal, un liceu din Câmpulung, Direcția de Asistență Socială și două firme.

Elena Lasconi, președinta USR, susține că primăria din Câmpulung nu are nicio legătură cu această speță, că firmele respective „și-au asumat propriile activități, de a căror desfășurare ar fi trebuit să se asigure” și a acuzat partidul condus de premierul Ciolacu: „Disperare mare pe la PSD de s-au apucat să arunce prin presă informații că un proiect cu fonduri europene de la Primărie ar fi verificat de Parchetul European”.

„Suntem gata să prezentăm toate informațiile ce țin de proiect, dacă va fi cazul. Până la acest moment, nu au fost solicitate informații referitoare la acest proiect și nici nu am fost sesizată cu privire la existența vreunei cercetări”, a adăugat Lasconi pe Facebook.

„Nu am nimic de ascuns! Am avut două-trei controale pe zi de la toate instituțiile din România. Nu s-a găsit nimic în neregulă. Să verifice și cele europene, răspund la orice întrebare”, a mai transmis președinta USR.

Urmărește-ne pe Google News