Parchetul General arată că sporurile de care beneficiază procurorii şi personalul auxiliar de specialitate, care însumează 45% din salariul de bază, nu pot depăşi 30% din suma salariilor de bază.

Sporurile de maximum 45% prevăzute de Legea nr. 153/2017 nu au fost acordate, cuantumul sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică şi al sporului de confidenţialitate, precum şi cuantumul sporului pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase, transformate în procente, reprezintă maxim 30% din indemnizaţia de încadrare, pentru procurori, personalul asimilat şi personalul auxiliar de specialitate, fiind menţinute la nivelul valoric din anul 2018 prin reglementări legale succesive”, susţine Ministerul Public.

Sporurile din Ministerul Public

  • spor pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului lucrat;
  • spor pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică de până la 25% aplicat la salariul de bază;
  • spor pentru păstrarea confidenţialităţii de până la 5% aplicat la salariul de bază.

Precizările vin după ce ministrul muncii, Raluca Turcan, a afirmat că nivelul sporurilor este de 85% din venituri în sănătate și justiție.
Violeta Alexandru, fost ministru al muncii, a anunţat că a centralizat peste 50 de sporuri în sistemul bugetar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News