Parcul Văcărești va fi gestionat de Administrația Parcul Natural Văcărești, structură special creată în acest scop și aflată în subordinea Primăriei Capitalei.
Până acum, parcul se afla în administrarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului.
„Ieri am finalizat procedura de preluare în administrare a Parcului Văcărești. E pentru prima oară când o arie naturală protejată din România e dată în administrare unei primării. Prin contractul semnat ieri, Parcul Văcărești va fi gestionat de Administrația Parcul Natural Văcărești, structură special creată în acest scop și aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Parcul a fost preluat pentru perioada standard de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii ulterioare”, a anunțat joi Nicușor Dan, pe pagina oficială de Facebook.
Edilul a anunțat și ce lucrări de amenajare vor fi făcute în parc.
„Chiar din ianuarie vrem să demarăm câteva lucrări de urgență în parc: reabilitarea și punerea în siguranță a punctelor de acces, igienizarea și ecologizarea, asigurarea patrulării și a monitorizării ariei, expertiza cu privire la restabilirea echilibrului ecologic al apei și cadastrul celor 183 de hectare ale parcului. Urmează apoi să lansăm un concurs internațional pentru identificarea de soluții pentru amenajare”, a mai transmis Nicușor Dan.
Nicușor Dan a mai precizat că „fiind o arie naturală protejată, vor fi realizate doar intervenții minim invazive care să asigure infrastructura de bază pentru vizitare”.
„Va fi un spațiu pentru pasionații de natură, de lacuri, plante și păsări – fără clădiri, terase sau spații de distracție. Va fi o oază de natură pură, de care să se bucure generațiile de azi și din viitor”, a mai transmis edilul.
Parcul Natural Văcăreşti are o suprafaţă totală de 183 de hectare şi este cel mai mare spaţiu verde din Bucureşti.
Este supranumit și „Delta dintre blocuri”, fiind un colț de natură la câțiva kilometri de centrul orașului, cu mlaştini şi stufăriş și peste 300 de specii de mamifere, pești și amfibieni și alte peste 300 de specii de plante.
Foto: Facebook Nicușor Dan
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro