„Pentru că ne-ați întrebat cum puteți să sprijiniți familia Rotundu, ne-am gândit și la această variantă. Mulțumim frumos în numele lor!”, a transmis cumnatul soților Rotundi, într-o postare pe Facebook.
„Fii solidar cu Ionuț și Sorana Rotundu în cea mai grea încercare din viata lor printr-o mică donație. Orice sumă contează!”, se notează în explicația lansării campaniei, pe site-ul Gogetfunding.
Campania vizează strângerea sumei de 15.000 de euro. Până în acest moment, s-au strâns peste 790 de euro.
Pe 9 februarie, Beniamin Ciobotaru a dezvăluit că și-a putut vizita sora: „Am găsit-o slăbită și descurajată. Am avut voie să-i las o Biblie”.
„În numele familiei, vă mulțumim tuturor celor care vă rugați pentru familia Rotundu, e greu tare acum, dar avem încredere ca nu va mai dura mult și adevărul va ieși la lumină”, a spus el.
În această săptămână, potrivit unor surse din rândul familiei, Sorana și Ionuț Rotundu au solicitat înlocuirea avocatului din oficiu. Ambii au acum avocați solicitați de ei sunt foști procurori, specializați în astfel de cazuri.
Cei doi sunt acuzați separat pentru că se prezumă că unul, oricare dintre ei, ar fi putut pune viața copilului în pericol, nu amândoi împreună. Deci chiar dacă e un singur copil în cauză, sunt doi suspecți, două cauze diferite, două procese diferite.
Ministrul familiei, tineretului şi egalităţii de şanse, Gabriela Firea, a declarat joi, 10 februarie, că Ionuț și Sorana Rotundu nu ar fi beneficiat de prezumţia de nevinovăţie. Demnitarul a mai spus că mama are un trecut care nu lasă de înţeles că ar fi capabilă de violenţă,
Bunicii materni din Vaslui pot prelua copilul din Danemarca asupra căruia autoritățile daneze au instituit măsura de plasament temporar, anunțase marți, 8 februarie, ministrul familiei.
Într-o declarație pentru Libertatea, dată luni, după ce a discutat cu părinții, ambasadorul Alexandru Grădinar a spus că cei doi au fost informați de starea de sănătate a bebelușului lor, care se află acum în afara oricărui pericol de moarte.
Tot luni, ministrul Gabriela Firea a precizat că instituția pe care o conduce a solicitat oficial autorităților daneze să permită aducerea în România a bebelușului internat în Danemarca, când starea sa de sănătate o va permite.
MAE a transmis că certificatul de naștere danez al copilului a fost înregistrat în registrele de stare civilă române, apoi a fost emis pe numele celui mic certificatul de naștere românesc.
Foto: Facebook