«Învăţământul este în mizerie»

“Eu am patru fete: una la grădiniţă, două în clasa a III-a şi una într-a IV-a. Pentru fiecare scot din buzunar circa 400 de lei într-un an, deci în total 1.600 de lei. Şi ţin să subliniez că banii nu ajung niciodată la profesori, ori dacă ajung, doar sub formă de cadouri simbolice. Copiii pur şi simplu au nevoie de consumabile, de diferite materiale la clasă, pentru care statul nu dă bani. Dacă banii ar fi pentru îmbogăţirea cadrelor didactice s-ar vedea, iar acolo unde managerul e adeptul unor astfel de practici, se împute tot sistemul. Banii sunt colectaţi doar de părinţi, tot ei ţinând evidenţa tuturor cheltuielilor. Tot acest mecanism e îngrijorător. Sistemul de învăţământ e în mizerie pentru că e subfinanţat, iar tot mai multe cadre didactice pasionate de munca lor pleacă de la catedră”, ne-a declarat Bogdan Drăghici (foto), preşedintele asociaţiei de părinţi TATA.

Codul de Etică va fi gata până pe 15 iunie

Ministerul Educaţiei a anunţat că se lucrează de zor la elaborarea unui Cod de Etică pentru sistemul de învăţământ preuniversitar, care va fi gata până la 15 iunie.
Gabriel Ispas, secretar general adjunct în Ministerul Educaţiei Naţionale şi preşedintele Comisiei pentru prevenirea corupţiei în învăţământul preuniversitar, a anunţat că acesta va fi valabil “pentru următorii 20-30 de ani”.
Ispas a mai adăugat că în ultimele 6 luni la linia de telefon pentru reclamarea actelor de încălcare a eticii în educaţie au fost înregistrate 299 de sesizări, însă nu toate s-au confirmat.

Excesele trebuie pedepsite!

Libertatea încurajează părinţii care au de-a face cu excepţii din sistemul de învăţământ, precum cel al învăţătoarei Dana Blându (foto), să le reclame.
Cadrul didactic a revoltat o ţară întreagă pentru felul în care trata părinţii elevilor săi. “Eu nu ştiu dacă voi sunteţi săraci sau nesimţiţi! (…) Cine are putere, care din voi aveţi putere să vă duceţi la clasă cu o cafea şi o ciocolată… cu un cadou de 5 lei?”, este una din replicile “memorabile” ale cadrului didactic.
La Şcoala 10 din Capitală a izbucnit scandalul banilor pe care părinţii trebuie să îi aducă de acasă

Preda franceza, dar nu avea nici o pregătire

Caz revoltător la un liceu din judeţul Botoşani! Timp de patru ani, elevii din localitatea Pomârla au învăţat limba franceză de la o profesoară impostoare.
Cazul a fost depistat zilele trecute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, după ce au fost verificate toate diplomele de licenţă ale cadrelor didactice de la liceul din Pomârla.
În cazul unei profesoare de franceză s-a descoperit că aceasta a făcut o facultate din Iaşi, dar nu a susţinut examenul de licenţă. În baza diplomei falsificate chiar de ea, femeia a profesat timp de patru ani.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News