Regulamentul Ministerului Educației înseamnă un ping-pong al deciziilor cu privire la auxiliare între părinți și profesori. Pentru început, cadrele didactice selectează auxiliarele doar din lista celor aprobate de Consiliul Național de Evaluare și Examinare. Ulterior, profesorul diriginte centralizează lista tuturor acestor materiale, pe care o prezintă adunării generale a părinților. De aici, părinții hotărăsc dacă susțin sau nu decizia profesorilor.

manuale

„Ulterior, Consiliul reprezentativ al părinților/Asociația de părinți din fiecare unitate de învățământ își exprimă acordul pentru utilizarea materialelor auxiliare propuse de cadrele didactice/catedre/comisii metodice și întreprind demersurile necesare punerii în practică a deciziilor luate de adunările generale ale părinților, cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar. Cadrele didactice vor fi informate prin intermediul consiliilor profesorale în legătură cu aceste demersuri”, este explicat într-un comunicat al Ministerului. Nu este specificat și ce se întâmplă dacă părinții nu sunt de acord cu lista inițială.

Pe 5 ianuarie 2018 au fost publicate rezultatele primei sesiuni de aprobare sau avizare a auxiliarelor didactice. În momentul în care Ministrul Educației Liviu Pop a decis să scoată toate auxiliarele din școală până la avizarea lor, valurile de nemulțumire abia au putut să fie ținute în frâu. Ba chiar inspectori școlari au fost trimiși în timpul școlii să verifice elevii în ghiozdane pentru a vedea dacă au auxiliare.

Citește și: Serviciul pe școală și sancționarea pentru lipsa uniformei vor fi interzise. Schimbările, anunțate de Liviu Pop pe Facebook

 
 

Urmărește-ne pe Google News