Părinţii lui Renzi s-au confruntat cu acuzaţii de faliment fraudulos în urma prăbuşirii a două mici întreprinderi cooperative şi de emitere de facturi false pe numele unei a treia societăţi.

Cei doi soţi au mai fost acuzaţi că au folosit două firme, ai căror administratori ar fi fost de facto, pentru a creşte cifra de afaceri a societăţii familiale Eventi 6, conducându-le ulterior la faliment şi omiţând astfel plata impozitelor – acuzaţii negate de cuplu.

În schimb, instanţa i-a achitat miercuri pe Tiziano Renzi şi Laura Bovoli de acuzaţiile de faliment fraudulos.

De asemenea, sora fostului premier, Matilde Renzi, a fost achitată în procesul care a pornit de la falimentul societăţilor Marmodiv, Delivery Service şi Europe Service, toate legate de Eventi 6 srl deţinută de părinţii lui Renzi.

Procurorul Luca Turco ceruse în rechizitoriul său din decembrie 2023 o pedeapsă de cinci ani pentru fiecare dintre Tiziano Renzi şi Laura Bovoli şi de 10 luni pentru Matilde Renzi.

În plus, procurorul solicitase pedepse cuprinse între 1 an şi 4 ani şi 8 luni pentru alţi şapte inculpaţi, reaminteşte Rai News. 

Matteo Renzi, fost lider al Partidului Democrat (PD), de centru-stânga, este în prezent preşedintele formaţiunii centriste Italia Viva (IV). El a fost premier al Italiei între 2014 şi 2016 şi este senator reprezentând Florenţa din 2018.  

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News