Părinții lui Călin Mihai au decis să doneze fondurile strânse pentru tratamentul acestuia pentru ca alți copii bolnavi să aibă cât mai repede după diagnostic șansa unui tratament adecvat.

Astfel, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, cu susținerea organizației Salvați Copiii, va fi dotat cu un aparat pentru mixarea citostaticelor, în valoare de 120.000 de euro (fonduri provenite integral din donațiile făcute pentru salvarea lui Călin Mihai), primul de acest fel din România, transmite organizația Salvați Copiii.

„Și pentru că Dumnezeu a fost bun și ne-a ajutat să adunăm fondurile care erau necesare pentru Călin Mihai, am decis să sponsorizăm achiziționarea echipamentului de mixare a citostaticelor, iar cu restul de 98.129 de euro rămași am format Asociația Conventus Mirabilis”, au declarat părinții lui Călin Mihai.

„Ne dorim ca Salvați Copiii România să ne fie alături, pentru a putea crea o parte din condițiile și tratamentul de care a beneficiat Călin Mihai în Franța pentru copiii afectați de cancer care se regăsesc în saloanele Secției de Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru copii Sf. Maria din Iași”, au mai spus părinții.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România, spune că dotarea secțiilor de pediatrie cu aparatură medicală performantă este una dintre prioritățile majore ale organizației.

„Este crucial să avem secții dotate, astfel încât copiii să aibă acces la cel mai bun tratament, imediat, pentru că orice zi în plus poate face diferența reală dintre viață și moarte. Cazul lui Călin Mihai este unul dramatic, dar o dramă pe care părinții îndurerați au transformat-o în speranță pentru alți copii care primesc cel mai dur diagnostic. Generozitatea lor este de neegalat și ne onorează”, a spus Gabriela Alexandrescu.

„Călin a lăsat în urmă doi părinți ca puțini alții, Alexandra și Dragoș, care au decis să doneze toate fondurile strânse pentru Călin, pentru a ajuta și alți copii care se luptă cu acest diagnostic nemilos. Mă înclin în fața lor și le mulțumesc. Călin trăiește prin voi și prin toate faptele bune pe care le faceți, dragă
Alexandra și Dragoș”, a spus Amalia Năstase, ambasador Salvați Copiii România.

Călin Mihai va salva alți copii

Călin Mihai s-a născut pe 27 noiembrie 2017 și când se pregătea să facă primii pași a fost diagnosticat cu o boală nemiloasă. În urma unei anemii severe, de care Călin Mihai nu părea că mai scapă, medicii au pus un diagnostic foarte grav: neuroblastom de gradul 4, cancer la glanda suprarenală.

Tratamentul cu chimioterapie a început de urgență, dar pentru a avea o șansă la viață, tratamentul de specialitate trebuia continuat la o clinică de oncologie din Franța sau Belgia, cu terapie imunologică și transplant. În urma campaniei umanitare, suma necesară a fost strânsă, dar deși doctorii de la Institutul Gustave Roussy din Paris au făcut tot posibilul, cancerul a fost nemilos, iar Călin Mihai s-a stins din viață în dimineața zilei de 17 mai 2019.

Din totalul de cazuri diagnosticate cu tumori maligne la copii (0‐19 ani,) atât ca număr de cazuri, cât și ca rată de incidență, în perioada 2016‐2020, ponderea cea mai mare aparține grupei de vârstă 15‐19 ani. Numai în anul 2020, pentru care există date centralizate, medicii de familie au declarat 443 de cazuri noi de îmbolnăvire prin tumori maligne la copii, ceea ce reprezintă 1,03% din totalul cazurilor noi declarate pe țară, potrivit datelor Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate.

Salvați Copiii anunță că, până la sfârșitul anului 2022, va dota cel puțin 55 de unități medicale cu echipamente performante, asigurând supraviețuirea și tratamentul adecvat pentru cel puțin 30.000 de copii. Echipamentele vor ajunge în spitale din județele Argeș, Botoșani, Brașov, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Tulcea, precum și în București.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Foto: Salvați Copiii

Urmărește-ne pe Google News