Partea pentru bărbaţi va avea 400 de locuri iniţial şi va ajunge la 600 până la sfârşitul anului, în timp ce partea pentru femei şi copii va avea 350 de locuri.
Primărița Parisului, Anne Hidalgo, a afirmat că refugiații vor putea să stea în tabără între cinci și zece zile, poerioadă în care vor primi îngrijiri medicale și psihologice.
Ea a anunțat în luna mai ca urmează să deschidă o tabără pentru refugiați în capitala Franței, dar și că proiectul va respecta reglementările ONU, oferindu-le un trai mai decent migranților fără adăpost din oraș.
Hidalgo a explicat că a fost inspirată de tabăra Grande-Synthe din Dunkirk, pe coasta de nord a Franţei, unde a fost deschisă anul acesta prima tabără de refugiaţi recunoscută internaţional.
Bugetul pentru acest proiect este de 6,5 milioane de euro, din care 80% va fi acoperit de Primăria Parisului. De asemenea, Primăria va acoperit 50% din costul de funcţionare a taberei, adică 1,2 milioane de euro pe an.
O serie de naufragii înregistrate în Marea Mediterana ar putea face ca 2016 să fie anul cu cele mai multe victime în rândul refugiaţilor. Numărul deceselor a crescut cu o treime în primele nouă luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi. Aproximativ 204.000 de solicitanţi de azil au ajuns în Europa de la începutul anului – 156.000 în Grecia şi 47.000 în Italia.
Foto: EPA/Arhivă