„Park Fire”, cel mai mare incendiu de pădure izbucnit în California în această vară, a pârjolit până sâmbătă seara peste 350.000 de hectare, devenind al şaptelea cel mai mare incendiu din istoria statului, a declarat agenţia de stat Cal Fire, relatează Agerpres.

Din cauza incendiului, peste 4.000 de persoane au fost nevoite să evacueze zona. Focul a izbucnit într-o zonă rurală şi muntoasă din apropierea orăşelului Chico, la aproximativ 145 de kilometri nord de Sacramento, capitala acestui stat.

„Condiţiile extreme ale acestui incendiu continuă să reprezinte o provocare pentru pompieri”, a indicat Cal Fire pe reţeaua socială X.

Incendiul este în prezent controlat în proporţie de doar 10%, în ciuda eforturilor a peste 3.700 de pompieri, ajutaţi de peste zece elicoptere şi mai multe avioane pentru stingerea flăcărilor.

„Park Fire continuă să ardă foarte activ din cauza terenului abrupt şi a vântului (…) care a provocat o progresie însemnată”, a declarat Cal Fire.

Incendiul a izbucnit miercuri lângă Chico, în comitatul Butte, iar în câteva ore a devastat o zonă extinsă, pătrunzând în comitatul Tehama. Potrivit celor mai recente informaţii, 20 de clădiri au fost distruse.

Incendiul a generat o coloană uriaşă de fum dens şi gri care a ajuns şi în statele vecine.

Poliţiştii au arestat un bărbat de 42 de ani, suspectat că ar fi declanşat incendiul aruncând o maşină în flăcări într-o râpă.

Acest incendiu de pădure imens trezește amintiri dureroase pentru locuitorii oraşului Paradise, situat la aproximativ 15 kilometri de Chico. În Paradise, 85 de persoane au murit în 2018 în cel mai mortal incendiu din istoria Californiei.

Ca urmarea a progresului foarte rapid al „Park Fire”, Paradise a fost plasat în alertă de evacuare.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News