Fostul înalt ofițer MAI, angajat apoi la DSP Sector 4, care mințise că nu a fost plecat din țară, a infectat mai multe persoane, printre care și un medic ATI de la Spitalul Gerota. Medicii și asistentele de acolo au intrat în autoizolare.
O doctoriță ATI din Gerota, specialitate care va fi absolut vitală în gestionarea epidemiei, sună în fiecare zi la Direcția de Sănătate Publică să afle când va fi făcută investigația.
În teorie ar fi trebuit deja să li se ia exudatul și să primească rezultatul testului pentru coronavirus. Testul durează între 5 și 6 ore. Acest lucru nu s-a întâmplat însă.
”Cum adică nu a venit nimeni? Ar fi trebuit deja să primiți rezultatul”, a sunat răspunsul unui funcționar pentru medicul izolat la domiciliu.
”Este o organizare incredibilă, ce pot să spun? Mai mulți colegi suntem exact în aceeași situație. Și asistente, și infirmiere. În plus, ieri am vorbit și nici unora din colegii din spital nu li se făcuse testul”, a mai spus doctorița pentru Libertatea.
În aceste condiții, realizarea investigațiilor pentru personalul medical este vitală, mai ales că, atunci când epidemia va lua amploarea, specialiștii ATI și asistenții din aceste secții vor juca un rol major.
Până la această oră, cel puțin 13 persoane au fost infectate de fostul polițist, ultimele patru cazuri fiind confirmate azi.
În același timp, în urma confirmării de azi a cazului senatorului Vergil Chițac, toți parlamentarii, plus consilierii, au fost chemați să li se facă teste, fără nici un fel de analiză a traseului epidemiologic, ca să se vadă dacă cu adevărat ar fi putut fi în contact!
Puse față în față, aceste două situații, a doctorilor ATI și a parlamentarilor și angajaților, arată că dubla măsură face din România una dintre puținele țări unde nici măcar coronavirusul nu acționează ca un egalizator social.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro