UPDATE ora 14:40. Peste 300 de parlamentari au votat pentru revocarea lui Bădălău de la Curtea de Conturi. Potrivit informaţiilor de la şedinţa comună a Parlamentului, au fost înregistrate 308 voturi pentru şi o abţinere.


USR a cerut Birourilor celor două Camere ale Parlamentului declanşarea procedurii de revocare a fostului deputat și senator PSD Niculae Bădălău din funcţia de vicepreşedinte de la Curtea de Conturi.

Totodată, și PSD a depus către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare, pentru că Bădălău a refuzat să își dea demisia cerută de partidul condus de Marcel Ciolacu.

Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, a fost inițial reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă și apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni, 28 noiembrie, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Concret, fostul ministru al economiei este acuzat că i-a dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Curtea de Conturi a transmis că în momentul în care Bădălău va fi trimis în judecată, abia atunci va fi suspendat din funcția de vicepreședinte al Curții.

Niculae Bădălău şi-a preluat mandatul de vicepreședinte la Curtea de Conturi în octombrie 2020.

Urmărește-ne pe Google News