Acesta a avertizat că inteligența artificială poate avea efecte nedorite, precum eficientizarea copiatului în rândul studenților și elevilor, pierderea locurilor de muncă, discriminare, dezinformare și aplicații militare incontrolabile, cerând o anchetă în acest sens.
Hill a folosit instrucțiunile date de ChatGPT, chatbot-ul care folosește inteligență artificială, în redactarea discursului său.
Pe măsură ce utilizarea software-ului de inteligență artificială bazată pe text crește, New South Wales și Queensland au interzis utilizarea acestuia în școli.
Deputatul a declarat Camerei Reprezentanților că „recent au existat rapoarte media despre studenți din Australia care folosesc inteligența artificială pentru a trișa la examene”.
„Tehnologia AI, cum este software-ul inteligent care poate scrie eseuri și genera răspunsuri, devine din ce în ce mai accesibilă pentru studenți, permițându-le să rezolve teme și teste fără să înțeleagă efectiv materialul, fapt care provoacă îngrijorare printre profesori (…)”, a spus el.
Într-o altă secțiune scrisă de ChatGPT, Hill a avertizat despre „probabilitatea de pierdere a locurilor de muncă”, că inteligența generală artificială „ar putea perpetua părtinirile și discriminarea deja existente” și „ar putea fi folosită în scopuri rău intenționate, cum ar fi atacuri cibernetice și campanii de dezinformare”.
ChatGPT a oferit și beneficii, cum ar fi „potențialul AI (Inteligența Artificială) de a revoluționa multe industrii, inclusiv asistența medicală, transportul și finanțele prin creșterea eficienței, reducerea costurilor și îmbunătățirea procesului decizional”.
În secțiunile pe care le-a scris, Hill a avertizat că inteligența artificială prezintă riscuri care ar putea fi „distructive, catastrofale și existențiale”.
„Dar riscul care îi îngrijorează din ce în ce mai mult pe oameni mult mai deștepți decât mine este improbabilitatea ca oamenii să poată controla AGI (n.r. – Inteligența Artificială Puternică) sau ca un actor rău-voitor să poată folosi AI pentru distrugere în masă”.
Hill a spus că „din ce în ce mai mult” oamenii de știință care evaluează riscurile pun inteligența artificială înaintea „asteroizilor, schimbărilor climatice rapide, supervulcanilor, erupțiilor solare nucleare devastatoare sau pandemiilor cu mortalitate ridicată”.
Inteligența artificială are potențialul de a „transforma războiul așa cum îl cunoaștem”, cu implicații „serioase” pentru securitatea națională, a spus el.