Andy Kerbrat, membru al alianței de stânga Noul Front Popular, a recunoscut incidentul într-o declarație pe X.

„Joi, 17 octombrie 2024, am fost oprit de poliție în timp ce aveam în posesia mea narcotice”, a spus Kerbrat. „Am recunoscut imediat acuzațiile împotriva mea”.

Lupta cu dependența

Conform sursei citate, Kerbrat a fost reținut în timp ce încerca să cumpere drogul sintetic 3-MMC la o stație de metrou din Paris. Parlamentarul și-a exprimat regretul că apropiații săi au aflat despre arest din presă.

Kerbrat, în vârstă de 34 de ani, a admis că se luptă cu dependența de droguri de ceva timp și a promis să caute ajutor.

„Dependența este o problemă de sănătate publică și trebuie tratată ca atare”, a declarat el.

Aliații politici de stânga ai lui Kerbrat și-au exprimat sprijinul

Sandrine Rousseau de la Verzi a scris pe X: „Consumul de droguri și dependența sunt o problemă de îngrijire, sănătate mintală și sprijin. Ai recunoscut, ești pe o cale de tratament. Întoarce-te la noi în formă bună”.

În schimb, politicienii de dreapta l-au criticat pe Kerbrat. Noul ministru de interne Bruno Retailleau a declarat că parlamentarul trebuie să suporte consecințele acțiunilor sale, mai ales într-un moment în care traficul de droguri alimentează violența în orașe precum Marsilia.

„Este intolerabil să vezi un membru al parlamentului cumpărând droguri sintetice de la un dealer stradal”, a mai spus Retailleau pe X.

Urmărește-ne pe Google News