Unii au tăiat mai mulţi porci, alţii au sacrificat animale de peste 200 de kilograme, iar alţii le-au ales pe cele pe măsura necesităţilor lor. Printre ei, deputatul PSD Vasile Gliga, fostul ministru al dialogului social Liviu Pop şi deputatul avocat Daniel Fenechiu.
Vasile Gliga taie anual mai mulţi porci, din propria fermă, iar produsele le împarte angajaţilor.
“Am tăiat peste 10 bucăţi, din care pregătim salam, cârnaţi şi alte produse pentru toţi angajaţii firmei. Noi preparăm porcul ca-n Ardeal. Îl afumăm, facem tobă, caltaboşi, slănină, dar şi nişte cârnaţi mai speciali cu carne de vânat”, a spus deputatul PSD Vasile Gliga.
Un alt social-democrat care sacrifică în fiecare an porcul de Igant este şi senatorul Nicolae Bădălău, care a ales un animal de peste 200 de kilograme.
“A fost mare porcul meu. Peste 200 de kilograme”, s-a lăudat Bădălău, care la pomana porcului a chemat mai mulţi prieteni şi colegi de partid.
Şi deputatul avocat Daniel Fenechiu a sacrificat ieri porcul pe malul Lacului Herestrău din Bucureşti. Animalul a avut peste 180 de kilograme şi a fost împărţit cu alţi prieteni.
În schimb, colegul său de Parlament, fostul ministru al dialogului social Liviu Pop l-a tăiat pe “Ghiţă” acasă, în Maramureş.
“A avut 150 de kilograme şi l-am făcut aşa ca-n fiecare an, tradiţional. Cârnaţii i-am pus cu slănina, şunca şi oasele la afumat. Am făcut caltaboşi, sângerete şi jumări”, a spus Pop

 
 

Urmărește-ne pe Google News