Parlamentarii PSD reprezintă cel mai mare grup politic din Legislativ, cu 152 de membri. Dintre aceștia, 18 aleși nu au vorbit niciodată în plen. Singura intervenție a fost de câteva zeci de secunde, în prima ședință a Parlamentului, atunci când au depus jurământul.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Social-democrații cu o singură intervenție de la tribuna Camerei Deputaților sunt: Viorel Chiriac, Dănuţ Andrușcă, Nicolae Bănicioiu, Dragoş-Petruţ Bârlădeanu, Dan Ciocan, Dumitru Gherman, Halici Nicuşor, Marius Ionel Iancu, Neculai Iftimie, Claudiu Ilişanu, Gabriel Petrea, Florin Popa, Mihai Valentin Popa, Matei Suciu, Ciprian Constantin Şerban, Teodora Şotcan, Diana Tuşa, George Gabriel Vişan.

Acestora li se alătură parlamentari de la alte partide: Izabella-Agnes Ambrus (UDMR), Sebestyen Csaba-István (UDMR), ministrul Toma Petcu (ALDE), Eugen Durbacă (fost ALDE, actual independent), Sorin Câmpeanu (fost ALDE, actual independent) și Iarco Furic (minorităţi).

Și al doilea grup politic ca mărime din Parlament, PNL, are doi membri care au luat cuvântul o singură dată în plen: George Ionescu și Ionuţ Stroe.

De la PMP, pe lista rușinii se află Adrian Mocanu.

Se pot lăuda cu doar două intervenţii în plen: Tudoriţa Boboc, Valentin Gabriel Boboc, Gheorghe Dănuţ Bogdan, Răzvan Cuc, Mircea Dobre, Claudia Gilia, Emanuel Liviu Havrici, Luminiţa Maria Jivan, Marilena Meiroşu, Radu Adrian Pau, Octavian Petric, Ioan Sorin Roman, Alexandru Rotaru, Eliza Mădălina Ştefănescu, Ioan Terea, Răzvan Ion Ursu, Mihăiţă Vârză, Sorinel Marian Vrăjitoru, de la PSD, Gheorghe Bogdan și Mihai Doru Oprişcan, de la PNL, Benko Erika (UDMR), Petru Farago, Graţiela Gavrilescu (ALDE), Damian Florea (independent), Iulius Marian Firczak, Csokani Petronela și Slavoliub Adnani,  de la minorităţi.

Au avut doar trei intervenţii în plen: Irinel Ioan Stativă, Adrian Todor, de la PSD, Cătălin Constantin Zamfira, de la PNL, Răzvan Sorin Prişcă, de la PNL,  Silviu Dehelean şi Nicolae Daniel Popescu, de la USR, Kulcsar-Terza József-György, Apjok Norbert, de la UDMR, Ion Cupă (ALDE), Daniel Constantin (independent), Alin Vasile Văcaru (independent).

Campionii intervențiilor în plen sunt de la PSD: Gabriel Vlase şi Florin Iordache, cei care au condus de cele mai multe ori ședințele de plen ale Camerei Deputaților. Florin Iordache are 565 de intervenții de la tribuna Camerei, în timp ce Gabriel Vlase are 1.436 de intervenții.

Senatorii, mai harnici decât colegii lor deputați: Doar doi senatori de la PSD și unul de la PNL sunt pe lista parlamentarilor tăcuți

Senatorii au fost mai harnici în 2017. Adrian Benea și Ionuț Vulpescu sunt singurii senatori PSD care au vorbit doar la depunerea jurământului. Ștefan Mihu, Gheorghe Pop și Aurel Soporan au avut două intervenții, iar Nicoale Moga și Cornel Resmeriță, trei intervenții de la tribună. Și ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, are doar trei intervenții în plen.

De la opoziție, liberalul Cornel Popa are o singură luare de cuvânt în plen, iar Cristina Ioan, tot de la PNL, are două intervenții în plen.

Senatul României are 136 de parlamentari. Dintre aceştia, puterea are în total 76 de membri, dintre care 67 de la PSD şi 9 din partea ALDE, în timp ce partidele din opoziţie au 60 de mandate, respectiv PNL – 30, USR – 13, UDMR – 9 şi PMP – 8.

La Camera Deputaţilor, dintr-un total de 328 de aleşi, PSD are 154 de mandate, în timp ce formaţiunea condusă de Călin Popescu-Tăriceanu are 17 deputaţi, puterea însumând 171 de deputați. Partidele din opoziţie au, în total, 137 de mandate. 17 deputaţi reprezintă minorităţile naţionale, în timp ce trei sunt neafiliaţi.


Citește și:

Abuzul în serviciu cu pagubă sub 200.000 de euro nu se consideră infracțiune, iar pedepsele până în 3 ani se execută la domiciliu- proiect PSD

Urmărește-ne pe Google News