Saptamana viitoare incepe postul Craciunului, prilej de purificare sufleteasca, dar si trupeasca pentru credinciosii ortodocsi. Mai multi parlamentari care postesc si-au prezentat pentru „Libertatea” meniurile favorite. Angajatii bufetului de la Casa Poporului se pregatesc sa le ofere demnitarilor care doresc sa posteasca un meniu variat, care sa satisfaca toate gusturile.
Adora cartofii taranesti
Senatorul Ioan Talpes ar manca zilnic cartofi taranesti cu ceapa. Talpes va asezona la cartofi, in zilele cu dezlegare la peste, si o saramura sau fructe de mare.
Liberala Norica Nicolai nu tine post decat miercurea si vinerea, pentru ca nu poate respecta strictetea regimului. In cele doua zile senatorul PNL se “delecteaza” numai cu cartofi fierti, asortati cu salate si ciuperci murate.
Senatorul PSD Octav Cozmanca recunoaste ca nu poate tine decat jumatate din postul Craciunului. Pesedistul sustine ca isi pacaleste foamea in principal cu cartofi.
Prietenii vinetelor
Deputatul PRM Angela Buciu va incerca sa nu pacatuiasca in cele 40 de zile de post.
“Prefer vinetele, eu fiind o mare amatoare a acestor legume”, ne-a declarat maramureseanca.
Aurel Rus, singurul deputat preot ortodox, spune ca postul este o porunca divina. “Foamea o voi invinge cu ajutorul salatelor, in special cea de vinete, cu care sunt bun prieten”.
Valentin Iliescu imbina postul cu o cura de slabire care l-a ajutat deja sa scape de 10 kg. Deputatul e tot un fan al vinetelor.
Amatorii de fasole
Senatorul PRM Aurel Ardelean reuseste sa tina toate posturile de peste an.
Este un mare amator de fasole oricum ar fi ea preparata.
Deputatul taranist Aurelian Pavelescu ne-a spus ca reuseste de multe ori sa posteasca, mai ales ca ii face bine si la sanatate. Si Pavelescu prefera fasolea altor legume de post, dar nu refuza nici varza sau vinetele facuta la cazanul Parlamentului.
Si senatorul PNL Viorel Arion are practica postului, el tinandu-l miercurile si vinerile, dar si ultima saptamana din Postul Craciunului. Liberalul prefera fasolea, dar foloseste si salatele, si ciorbele de legume.