Președintele Parlamentului și liderii grupurilor politice au avut un schimb informal de opinii în această dimineață, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European.

Drept urmare, a fost aprobată propunerea președintelui David Sassoli pentru convocarea unei sesiuni plenare extraordinare, ce va avea loc pe 26 martie, la Bruxelles, pentru a dezbate și a vota primele trei propuneri legislative ale Comisiei Europene. Totul, în tentativa de a reduce efectele pandemiei de coronavirus în statele membre ale Uniunii Europene.

Președintele David Sassoli a declarat: „Parlamentul European își face și va continua să își facă datoria. Parlamentul rămâne deschis, deoarece democrația nu poate fi oprită de un virus. Suntem singura instituție europeană aleasă de către cetățeni și dorim să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm”.

Punctele pe ordinea de zi a sesiunii vor fi următoarele:

• Inițiativa de investiții, care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde de EURO pentru a face față consecințelor crizei

• Propunerea legislativă de extindere a domeniului de aplicare a Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi urgențele în materie de sănătate publică

• Propunerea Comisiei de încetare a așa-numitelor „zboruri fantomă”cauzate de epidemia COVID19

„Este esențial ca Parlamentul European să adopte rapid aceste trei propuneri, pentru a oferi sprijin concret cetățenilor UE și statelor membre în această situație fără precedent”, potrivit comunicatului de presă.

Această sesiune plenară va înlocui în mod oficial sesiunea programată pentru 1-2 aprilie.

În acest moment, pe tot globul, sunt peste 237.000 de cazuri de oameni infectaţi cu coronavirus şi aproape 10.000 de morţi.

Cele mai afectate ţări europene ca număr de îmbolnăviri sunt: Italia, Spania, Germania, Franţa şi Elveţia.

Cele mai afectate ţări europene ca număr de morţi sunt: Italia, care a depăşit China la acest capitol, Spania, Franţa, Marea Britanie şi Olanda.

 
 

Urmărește-ne pe Google News