UPDATE ora 13.50 Plenul reunit al celor două Camere a respins miercuri proiectul de hotărâre pentru constituirea comisiei de anchetă privind modalitatea de desfăşurare a votului din data de 21 iunie 2017 în cazul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

S-au înregistrat 95 de voturi „pentru”, 215 împotrivă şi 8 abţineri.

În timpul dezbaterii, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și liderul deputaților PNL, Raluca Turcan au avut un schimb de replici dure, de la tribuna Parlamentului.

”Din punctul PNL, nimic nu va acoperi să daţi socoteală faţă de ceea ce faceţi românilor, faţă de frauda la alegerile electorale şi de modul în care i-aţi folosit pe români pentru a ajunge la guvernare şi a vă concentra doar pe nişte interese punctuale care ţin de persoanele domniilor voastre. Aţi creat un stat paralel şi statul paralel este atunci când o guvernare ajunge să fie confiscată de un grup de câteva persoane”, a susţinut Turcan,  în plen, î

Ea a acuzat coaliția PSD-ALDE că are o guvernare care foloseşte pastile și „este una bolnavă”.

„Doar pentru curiozitate, intervenţia asta ce a însemnat? Explicarea votului, procedură, farmacie? Doar pentru cunoştinţa dumneavoastră, ca să nu se tot rostogolească minciuni la public, de data asta la votul respectiv n-a fost nicio pastilă de Nurofen în urnă, poate le-aţi avut în buzunare”, i-a replicat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.


Opoziția a trimis o scrisoare, semnată de liderii grupurilor PNL, USR şi PMP pentru constituirea unei comisii de anchetă a votului din 21 iunie 2017 şi solicitări din partea grupurilor PSD privind modificări în cadrul unor delegaţii şi comisii comune”, a declarat secretarul Camerei, Georgian Pop, la finalul şedinţei comune a Birourilor permanente ale Parlamentului.

Grupurile parlamentare ale PNL, USR şi PMP cer înfiinţarea unei comisii parlamentare speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce ţin de modalitatea de desfăşurare a votului din data de 21 iunie 2017, privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Potrivit acestei solicitări, comisia de anchetă urmează „să determine modalitatea prin care s-au exprimat un număr de 251 de voturi, deşi numărul deputaţilor şi senatorilor ce s-au exprimat prin vot a fost de 249, conform înregistrării video a şedinţei din data de 21 iunie 2017”.

Alte obiective ale comisiei sunt identificarea acelor persoane care au introdus mai mult de un set de bile în urnele de vot, formularea unor propuneri de modificare a regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru ca situaţii similare să poată fi prevenite pe viitor.

Pe 21 iunie 2017, moțiunea de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern a trecut cu 241 de voturi în plenul reunit. Sorin Grindeanu a părăsit Guvernul României după 6 luni. A fost o premieră pentru politica românească, faptul că majoritatea parlamentară și-a picat propriul Executiv, prin vot, în Parlament, după ce premierul Sorin Grindeanu a refuzat să își dea demisia din funcție, deși i se retrăsese sprijinul politic.

Citește și: Prima inflație din istoria omenirii a fost acum 2.000 de ani. Aurul luat de Traian din Dacia a scăzut puterea de cumpărare în imperiu!

Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!

Urmărește-ne pe Google News