Parlamentarii ungari vor dezbate chestiunea săptămâna viitoare, iar apoi va urma un vot separat pentru fiecare dintre cele două ţări între 6 şi 9 martie, a precizat Legislativul, pe site-ul său.
Termenul a fost amânat de mai multe ori din cauza unui impas legislativ, iar opoziţia a acuzat guvernul lui Viktor Orban de tergiversare.
Premierul naţionalist, un aliat apropiat al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, doreşte să menţină legăturile cu Moscova, în pofida războiului din Ucraina.
Candidatura celor două state nordice, care trebuie să fie acceptată în unanimitate de cele 30 de țări membre ale NATO, a fost ratificată până acum de toate, cu excepţia Turciei şi a Ungariei.
Suedia şi Finlanda au depus anul trecut cerere de aderare la Alianţa Nord-Atlantică, după ce Rusia a invadat Ucraina, dar Stockholmul se confruntă cu obiecţii neaşteptate din partea Ankarei.
Ankara acuză Suedia că oferă adăpost pe teritoriul său unor persoane pe care Turcia le consideră membre ale unor grupări teroriste şi a cerut extrădarea lor ca o condiție pentru ratificarea aderării țării nordice la NATO.
Foto: EPA
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina
seaman651 • 23.02.2023, 07:18
Oare ce au in comun Putler, Erdogan si Orban? Hai sa-l includem si pe Xi... Ah, da, binenteles: o totala desconsiderare a poporului, in detrimentul cercului apropiat al fiecaruia. O totala desconsiderare a legislatiei internationale, care este valabila numai daca le serveste intereselor proprii. Si mai este ceva: prostia cumplita a celor care ii accepta ca "lideri" si care de multe ori ar sari in foc pentru asemenea "oameni".