PRESEDINTELE Basescu l-a numit “solutia imorala”, desi fara el guvernarea Aliantei D.A. ar fi ramas doar un vis. Ba umanist, ba conservator, ba social-liberal, ba social-crestin cu accente populare, partidul lui Dan Voiculescu s-a dat de prea multe ori peste cap pentru a-si schimba infatisarea. De fapt, PC nu e propriu-zis un partid, ci mai mult un fel de firma de apartament a lui Dan Voiculescu. Cu toate stradaniile liderului si in ciuda “trompetelor” Antena 1, Antena 3 si Jurnalul National, PC n-are priza la public: indiferent de sondaj, indiferent de perioada, se leagana undeva intre 1 si 3%. Si, totusi, “firma” sta de ani de zile in barca Puterii. Cu PSD a avut un concubinaj placut, iar PNL si PD au luat-o cu acte in regula, deschizandu-i portile Palatului Victoria. Paradoxul unui partid de doua-trei procente ajuns atat de sus in administratie arata cat e de putred sistemul politic romanesc…
Dar de ce n-au conservatorii priza la populatie? Pentru ca aceasta din urma identifica in ei “solutia i-pocrita”. Doua gesturi din ultima vreme ale conservatorilor sunt elocvente in aceasta privinta. Ieri, s-a anuntat trimiterea lui George Copos in fata Justitiei. Cu cateva zile inainte, vicepremierul demisionase, ipocrit, pretinzand ca-l nemultumeste proiectul guvernamental de Cod fiscal, uitand insa sa mentioneze ca un proces penal il scotea, automat, in afara Guvernului. Sa presupunem ca varianta nemultumirii e cea corecta.
De ce, atunci, insusi presedintele PC, Dan Voiculescu, vrea sa se cocoate in fotoliul lasat liber de Copos, mai ales ca a anuntat public ca partidul sustine pozitia lui fata de Codul fiscal? Imoralitate. Ipocrizie. Spuneti-i cum vreti! Cert este ca, incet-incet, partidul-lipitoare se insinueaza din ce in ce mai sus in sistemul politic si administrativ romanesc. Intocmai ca un parazit, acesta se grefeaza pe organisme din ale caror resurse vitale se hraneste. Atentie! Deseori, in lipsa tratamentului, organismul parazitat sfarseste prin a sucomba.