Acesta a reușit, în februarie 2015, să schimbe legea partidelor politice din România, prin care s-a renunțat la limita de 25.000 de semnături necesare până atunci pentru înființare.
De atunci, Pirații nu au făcut prea mulți pași înainte. “Nu cred că vom candida la alagerile locale, dar vom încerca la alagerile parlamentare. Sper să obținem măcar un post de parlamentar”, este realist clujeanul.
Cea mai interesantă idee pe care o propune Claudiu Mărginean este cea legată de lansarea unei platforme politice online, un fel de Facebook legislativ. „Mai exact, vine un parlamentar sau ministru cu o idee legislativă și nu mai cere acordul altor politicieni pentru adoptare. O pune în discuție pe aceasta platformă unde oamenii, societatea, își exprimă punctul de vedere: că este vorba de o prostie, că este ceva oportun sau o idee ce trebuie îmbunătățită. În final se va ajunge la o variantă. Această variantă, aprobată de public, trebuie adoptată, nu una cu care vine un politican cu anumite interese”, explică șeful piraților din România.
Partidul său este și afiliat la Partidul Internațional al Piraților, grupare strânsă în jurul formațiunii din Suedia care în urma cu nouă ani stârnea mirarea Europei când obținea două locuri în Parlamentul European.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro