Partidul Stejarilor este cea mai nouă formațiune politică de pe scena electorală și este formată din mici antreprenori și PFA-uri. Acesta are ca membri fondatori doi economiști, doi ingineri și un programator. Dintre aceștia, funcția de președinte a fost atribuită auditorului financiar – consultant fiscal Adrian Bența. Acesta spune că Partidul Stejarilor a fost înființat pentru că membrii fondatori nu se simt reprezentați de niciul din partidele înființate anterior.
„Candidații propuși de Partidul Stejarilor vor fi doar oameni integrii, competenți, independenți material și profesional. Nu dorim să trimitem în Parlamentul României persoane ce habar nu au pe ce lume trăiesc, ce scriu legi pe genunchi sau persoane ce se ascund în Parlament pentru că beneficiază de imunitate”, au afirmat reprezentanții partidului.
Potrivit lui Bența, în ultimii ani s-a accentuat foarte tare impozitarea și asuprirea micului antreprenor român, din acest motiv simțindu-se nevoia creării unui partid politic care să aibă o voce în crearea noilor reglementări economice și fiscale.
„Micul antreprenor nu mai poate supraviețui și se sufocă de prea multe reglementări absurde, de modificările frecvente legislative și de abuzurile autorităților. Pe de altă parte, micul angajator – societățile IMM – reprezintă principalul angajator din România și nu înțeleg de ce se comportă atât de dur autoritățile române cu acestea”, a afirmat Bența.
Antreprenorii se unesc
În mai puțin de 10 zile de la înființare există deja semnale că acesta ar putea crește rapid. „Avem mii de recomandări și zeci de mii de mesaje de susținere de la persoanele care gândesc ca și noi: mici proprietari de cabinete, mici proprietari de firme, salariații acestora și nu în ultimul rând fermierii, respectiv persoanele din mediul rural ce sunt suprataxate prin tranșele de venit – nu pentru că ar vinde producția ci pentru că o folosesc în familie”, a mai spus consultantul fiscal.
După ce o versiune a Noul Cod Fiscal a ajuns la public s-a aflat că povara fiscală pentru antreprenori va crește substanțial. Astfel că, dacă acesta va intra în vigoare, o persoană fizică ce desfășoară activități independente sau profesii libere să plătească și 67% taxe din încasările pe care le are, lucru evident injust ce va conduce la desființarea respectivelor afaceri.