Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat pentru Libertatea că în 19 decembrie a fost făcută recepția finală a lucrării și a fost predată de către constructor Primăriei, care ulterior a predat-o operatorului Rarău Alpine.
Potrivit edilului, în 12 decembrie au început procedurile de punere în funcțiune a instalației telegondolei, ceea ce a presupus ca peste 150 de saci cu nisip au fost încărcați în cabine, iar o zi întreagă toate telegondolele au circulat la încărcătură maximă.
Ulterior, au fost realizate procedurile pentru obținerea avizului Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat – ISCIR.
Primarul Negură a spus că după recepția finală, municipalitatea a predat investiția firmei Rarău – Alpine, care a câștigat licitația pentru operarea acesteia și care se va ocupa de omologare.
De asemenea, firma va încheia un contract cu Salvamont și unul pentru asistență medicală, dar va amenaja și o cabină pentru jandarmii montani.
Edilul a evitat să spună care este data la care va fi dată în folosință pârtia, precizând doar că aceasta se va face după finalizarea procedurilor.
Investiția la primul tronson al pârtiei de schi din Rarău a costat 15 milioane de euro.
Lucrările la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc au început în 2009 și ar fi trebuit finalizate la sfârşitul anului 2012, dar au fost sistate din lipsa finanţării, după ce s-a executat peste 80 la sută din proiect.
În toamna anului 2012, Guvernul nu a mai alocat fonduri pentru acest proiect, motiv pentru care s-au sistat lucrările, care au fost reluate în septembrie 2016, după ce Guvernul a reluat finanțarea.
Traseul pârtiei de schi va fi începând de la cota 1.564 metri pe o distanţă de 4.200 de metri, până la cota 765 de metri, pe două tronsoane continue, separate doar de gradul de dificultate şi de staţiile de telegondolă.
Lăţimea pârtiei variază între 27 de metri la cota de plecare şi ajunge până la 86 de metri în preajma staţiei intermediare a telegondolei.
Transportul pe cablu se va face cu sistem de telegondolă cu opt locuri şi se va desfăşura liniar între zona de plecare a pârtiei de schi şi zona de sosire din partea inferioară. Primul tronson al pârtiei are o lungime de 2,8 kilometri, iar cel de-al doilea tronson, are o lungime de 1,4 kilometri.
Primarul de la Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a anunţat că pârtia de schi de pe Rarău va fi inaugurată pe 5 ianuarie.
În județul Suceava, mai sunt pârtii de schi omologate în stațiunile Vatra Dornei, Gura Humorului, Cârlibaba, Mălini sau Sucevița, dar și în Pasul Mestecăniș, care nu sunt în prezent deschise în condițiile în care nu este zăpadă, iar temperaturile sunt destul de ridicate pentru această perioadă.
Citește și:
Multe, dar scurte! România are 166 de kilometri de pârtii de schi. De Sărbători se deschide una dintre cele mai lungi, în inima Bucovinei
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro