UPDATE, ORA 13.20 – Traficul feroviar a fost reluat complet, miercuri după-amiază, pe ambele sensuri, atât pe relația București – Brașov, cât și pe ruta Ploiești Vest – Ploiești Sud, potrivit CFR SA.


Echipe de sudori au început deja să dezmembreze colosul de fier care miercuri dimineață s-a prăbușit peste liniile ferate în apropierea Gării de Vest din Ploiești. Operațiunea este una care se anunță a fi de durată, pentru că pasarela care a căzut are zece tone. Între timp, se așteaptă ca în zonă să fie adusă o macara de mare tonaj care să ridice bucățile de fier, au declarat cei care intervin la fața locului.

Între timp, compania privată care asigură furnizarea de agent termic în Ploiești, Veolia Energie Prahova SRL, a anunțat că „din motive de siguranță distribuția de agent termia a fost rerutată” și că în prezent în municipiul Ploiești nu sunt probleme în ceea ce privește alimentarea cu agent termic.

Cei de la Veolia susțin, prin vocea unei firme de comunicare care îi reprezintă, că pasarela era una „de inspecție” a Magistralei 2 și era parte componentă a rețelei de distribuție pe care compania franceză o operează în municipiul Ploiești.

Traficul feroviar pe cea mai importantă linie de cale ferată a fost întrerupt câteva ore, după ce o pasarelă care susținea conductele de termoficare s-a prăbușit peste calea ferată, lângă Gara Ploiești.

Citește și: După condamnările primite de verii lui, Gigi Becali a făcut o afirmație halucinantă: ”Dacă mie îmi spun că trebuie să mai fac cinci luni, le zic «bine, mă, când încep?»”

Urmărește-ne pe Google News