La începutul acestei veri, bucătarul Antonio Passarelli a câştigat o licitaţie pentru un spaţiu din Parcul Alpinet din Timişoara.
Iniţial, spaţiul trebuia să găzduiască o terasă de vară, o construcţie uşoară, care să nu măsoare mai mult de 92 de metri pătraţi. Cu toate acestea, la finalul sezonului terasa nu a dispărut, iar autorităţile şi-au dat seama că toată construcţia din lemn s-a şi extins, ocupând acum 140 de metri din parcul de pe malul canalului Bega.
Chemat să dea explicaţii în faţa consilierilor locali, italianul a declarat că ar fi întâlnit un arbore în calea terasei, iar constructorii au decis să îl înglobeze în construcţie şi de aceea s-a ajuns la o suprafaţă mai mare.
“Putem avea prima terasă de iarnă din România”, a spus Passarelli, încercând să-i convingă pe consilieri să nu îl amendeze, ci să îl lase să intre în legalitate cu bucătăria sa supradimensionată. Decizia nu a fost încă luată.