Ingrediente pentru aluat: 1 lingură drojdie de bere, 1 kg făină, 8 gălbenușuri, coaja de lamiie, 1 cană cu lapte dulce, 300 g zahăr, 200 g unt
Pentru umplutură: 1 kg smântană groasă, 3 gălbenușuri, vanilie ,coajă de lamaie, 100 g stafide 300 g zahăr, câteva fructe confiate, sare
Mod de preparare: Se frământă aluatul, care se pune la dospit o oră, apoi se împarte în 2-3 părti egale și se întinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana în jurul unei cratițe unse cu unt. Umplutura se realizează combinând zahărul, stafidele, coaja de lămiie, fructele confiate, vanilia și gălbenușurile frecate separat cu smântâna. În mijlocul vasului se pune o parte din umplutură ceva mai înaltă decât aluatul.
Se dă vasul la cuptor și se coace ca orice cozonac. Când aluatul este rumenit, pasca este coaptă. Se pune peste gura cratiței un platou, se răstoarna pasca, apoi, cu grija, se întoarce pe o farfurie.
Truc: Pentru un aspect deosebit trebuie sa ungem aluatul la vedere, din cratiță cu gălbenuș de ou, bătut cu zahăr.