Chiar dacă nuanțele obținute din vopsele preparate cu ingrediente naturale nu sunt atât de puternice decât cele chimice, nuanțele sunt unele plăcute, iar ouăle mai sănătoase.
Iată din ce puteți prepara vopseaua naturală:
Pentru culoarea roșie: coajă de ceapă roșie, sfeclă roșie proaspătă, vărză roșie
Pentru culoarea verde: Foi de spanac
Pentru galben: coji de portocală sau morcovi, coajă de ceapă galbenă
Pentru violet: fructe de pădure închise la culoare (afine, mure)
Pentru verde: coajă de prun, spirulină
Pentru cafeniu: ceai negru, coajă de ceapă galbenă (pentru ouă închise la culoare)
Ingredientele se fierb aproximativ 30 de minute, după care vopseaua obținută se strecoară și se lasă la răcit.
Ouăle albe se vor colora mai bine, dar se pot folosi și ouă mai închise la culoare.
Ouăle fierte în prealabil se pun într-o oală, se adaugă vopseaua naturală, două lingurițe de oțet alb și apoi se lasă la frigider până a doua zi.
Dacă vrei ca ouăle să strălucească le poți unge cu un șervețel îmbibat în ulei.
Iată diverse moduri de a prepara vopseaua naturală: