Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța l-au reținut pe patronul incineratorului Cazacioc&Co din Smârdan, Tulcea, unde s-au descoperit mii de tone de cadavre îngropate în pământ.

Gelu Cazacioc | Foto: Facebook

Motivul reținerii este faptul că a fost prins pe 12 martie 2021 în flagrant în timp ce fura curent și își instalase un transformator la incinerator.

Cazacioc a fost dus miercuri în arest la Constanța, unde va sta 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă, susțin surse locale pentru ziar.

În octombrie 2019, ENEL Constanța i-a întrerupt alimentarea cu energie electrică, după ce l-a prins făcând același lucru. În sprijinul său a sărit chiar Garda de Mediu Tulcea, care le-a spus celor de la ENEL că este un obiectiv de interes național. Cazul a fost prezentat de Libertatea pe 4 martie.

Înainte, ziarul arătase cum Cazacioc îngropase cantități uriașe de leșuri lângă incinerator. Cazacioc afirmase că el face îngrășământ, „dacă arzi materia, o pierzi. Dacă o ţii, se transformă în materie organică, în îngrăşământ. Ia analize din el şi vezi dacă e pământ. Vezi ce conţine! Eu zic că e compost. Ei zic că este pământ”.

Tot la Cazacioc fuseseră duse pentru incinerare oile înecate în Portul Midia în 2019.

Urmărește-ne pe Google News