O plângere împotriva lui Dan Condrea a fost înaintată la DNA, în ianuarie 2012. Persoana care a făcut plângerea denunța, cu detalii, patru licitații aranjate: Spitalul Elias, Spitalul „Sf. Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea mamei și copilului „Prof. Dr. Alfred Rusescu” și Spitalul Județean de Urgență Călărași.
O lună și jumătate mai târziu, plângerea împotriva patronului Hexi Pharma a fost transmisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 2. Doi ani mai târziu, pe 29 septembrie 2014, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 2 au decis clasarea plângerii.
Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că aceeași persoană a mai depus o plângere anul acesta, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împotriva lui Dan Condrea, pentru spălare de bani. Plângerea a fost trimisă la DIICOT „spre competentă soluționare”.
Ancheta pe larg, poate fi citită pe tolo.ro.
Ieri, Tolontan a dezvăluit că Dan Condrea își vindea, printr-o firmă off-shore, substanțele active la prețuri de șapte ori mai mari decât cele de pe piață. Își umfla astfel artificial costurile și, ca să facă bani în România, băga de 10 ori mai puțină substanță activă în Suprasept, Thor, Clorhexin și în alte produse.
Ministerul Sănătății urmează să anunțe astăzi rezultatele controalelor dispuse pe 28 aprilie în spitalele care au folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma. Ieri, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control la Institutul Oncologic din București, pentru a face verificări în privința contractelor încheiate cu firma producătoare de dezinfectanți.
Citește și: Substanța dezinfectantă folosită în spitalele din țara, diluată de 10 ori | Ce spune firma producătoare
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro