Tranzacția se va realiza după primirea aprobărilor din partea autorităților de reglementare. Afacerea a fost anunțată inițial marți, în data de 21 noiembrie, de către OTE pe bursa de la Atena.
Vrea să susțină digitalizarea României
Miercuri, omul de afaceri Adrian Tomșa, a afirmat că intenționează să sprijine digitalizarea României și să creeze un brand 100% românesc, dedicat clienților autohtoni.
„Odată finalizată achiziţia vom iniţia procesul de transformare a companiei într-un operator local, dinamic, sigur, dedicat tuturor clienţilor rezidenţiali autohtoni şi care, în acelaşi timp, să ofere suport pentru marile proiecte naţionale de digitalizare de care România are mare nevoie”, a spus Tomșa, citat de către News.ro.
„Prin preluarea acestor operaţiuni vom dezvolta un proiect 100% românesc de succes, cu speranţa că acest model va da încredere şi va fi un exemplu pentru spiritul antreprenorial românesc. Cu această ocazie, aş dori să le mulţumesc tuturor partenerilor noştri din proiect cu ajutorul cărora vom face posibilă această tranzacţie”, a completat Adrian Tomşa.
Vor rămâne patru operatori de telefonie mobilă
Antreprenorul a mai spus că menţinerea companiei ca jucător distinct în piaţă, fără a fi absorbită de niciunul dintre celelalte grupuri de telecomunicaţii prezente pe piaţa românească, „va permite conservarea unui mediu de piaţă competitiv, în beneficiul tuturor utilizatorilor din România”.
La sfârşitul celui de-al treilea trimestru, Telekom Mobile avea 1,88 de milioane de abonați și 2 milioane de utilizatori de cartele prepaid.
Grupul Telekom a vândut anterior fostul Romtelecom către Orange în 2021. În ultimii ani a avut loc o consolidare în domeniul telecom în țara noastră: Vodafone a preluat fostul UPC în 2019, iar tot în acel an RCS & RDS a preluat furnizorii AKTA Telecom, Digital Cable Systems și ATTP Telecommunications.
Așadar, marii jucători din piață care rămân sunt Orange, Vodafone, RCS și Telekom.