Reprezentanții OPC au transmis, luni, amenda care a fost aplicată în urma controlului desfășurat săptămâna trecută la terasa „La Steaguri” din satul de vacanță din Mamaia, informează Mediafax.ro. Sancțiunea se ridică la 42.000 de lei. Patronul a fost amendat cu 30.000 de lei pentru că a încercat să împiedice controlul și cu încă 12.000 de lei pentru neregulile descoperite. Din a doua amendă poate fi plătit un minim de 4.500 de lei în 48 de ore.
Mai mult, proprietarul terasei a primit și un avertisment pentru că nu erau precizați alergenii în preparatele din meniu. În plus, comisarii de la Protecția Consumatorului au propus ca activitatea terasei să fie suspendată.
Patronul terasei a menționat că va contesta măsura aplicată împotriva sa.
Patronul terasei din Mamaia, care și-a spart un pahar în cap, a ajuns la spital
Scandalul a izbucnit la terasa „La steaguri”, după ce patronul acesteia a încercat să blocheze controlul comisarilor, arată sursa citată. Încă de la începutul verificărilor, patronul localnului i-a amenințat pe reprezentanții OPC, care au fost nevoiți să ceară ajutorul polițiștilor. Situația a degenerat, iar bărbatul și-a spart un pahar în cap, fiind transportat la spital.
În urma verificărilor, comisarii au descoperit carne de porc expirată de aproape două luni şi brânză feta expirată din luna aprilie. Au mai fost găsite aproape 200 de kilograme de materii prime şi preparate culinare cu neconformităţi majore, ce urmau să se utilizeze. Produsele cu neconformităţi au fost confiscate, iar comisarii OPC au dispus închiderea temporară a unităţii ca urmare a deficienţelor constatate.
Reprezentanții Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au făcut controale, joia trecută, în mai multe terase și restaurante din Constanța și Mamaia. Atunci, au fost descoperite aproape 200 de kilograme de carne de porc și de pui expirată sau fără elemente de identificare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro