Titi Cristache are 39 de nepoţi. Pe patru dintre ei îi cheamă Gigi Becali

În „comunitatea închisă” din Bendea, ce „deseori refuză să comunice în limba română”, Titi Cristache stă la poartă, împreună cu soţia de-a doua, dând scroll cu privirea la ce se mai întâmplă prin cartier. Intrăm cu el în vorbă fără translator, iar bărbatul se vaită, ca tot românul, de viaţa grea şi de preţurile mari. Are 64 de ani, 8 copii şi 39 de nepoţi. Pe patru dintre ei îi cheamă Gigi Becali, în cinstea afaceristului admirat de horahai.

„Toată strada asta e cu ginerii mei”, se laudă bărbatul. El locuieşte în capătul uliţei și are șapte fete. Spune că le-a măritat când aveau 15-16 ani şi că e supărat pe cei care „îşi aduc noră în casă, ca să profite ei de ea”.

Gigi Becali a rămas în memoria horahailor ca erou salvator al sinistraților din 2005

Romii musulmani sunt în pas cu vremurile, şi numele posibililor eroi, pe care îi identifică într-un anumit domeniu al vieții, sunt reținute ca demne de a fi purtate de către descendenți. Numărul prenumelor ales nu este mare, dar există.

Astfel de nume reținute sunt: Gigi Becali – numele său a rămas în memoria horahailor ca erou salvator al sinistraților din 2005, când Gigi Becali a construit case din banii săi, spune lectorul univ. dr. Daniela Rusu – Mocănaşu în cartea sa, „Comunitatea Horahane (romii musulmani) din Babadag”.

Regăsim și nume ca Ionuț Cercel şi Adrian Copilul Minune – vestiți interpreți de manele, înzestrați cu o voce deosebită.

Combinații de nume ca Becali Tarzan

Sunt sensibili la diverse personaje din filme sau povestiri în care personajul principal manifestă o serie trăsături care îl fac să fie supraom – Tarzan, Hercule – sau să posede caracteristici deosebite – Împărat, Napoleon.

Avem şi combinații ale acestor personaje, cum ar fi Becali Tarzan. Sunt reținute ca prenume şi denumirea unor personaje din filmele indiene, precum Suraj sau Raju.

În cazul fetelor întâlnim tendințe asemănătoare de alegere a prenumelui. De exemplu: Regina, Prințesa, Bomba, Garofița, Narcisa, Şakira şi Vandana.

Urmărește-ne pe Google News