Cuprins:
Cei care au fost desemnați câștigători au gestionat un buget total de mai bine de 8 milioane de euro din proiecte.
Prin acest eveniment, AVE vrea să evidențieze rolul pe care directorul de școală îl are în transformarea comunității educaționale, fiind, totodată, o sursă de inspirație pentru colegi, profesori și nu numai.
„Rata de promovabilitate la bacalaureat să crească chiar și cu 50%”
„În fiecare an, premiem adevărați lideri ale căror acțiuni au un impact vizibil și măsurabil nu doar la nivelul școlilor pe care le conduc, ci la nivelul societății. Directorii câștigători de anul acesta au gestionat bugete totale de peste 8 milioane de euro (cumulativ, din proiecte). Școala Directorului Anului a atras un buget 13 ori mai mare din alte fonduri decât cel pus la dispoziție de Ministerul Educației. Directorii câștigători au făcut ca rata de promovabilitate la bacalaureat să crească chiar și cu 50%. Școlile lor colaborează cu zeci de operatori economici, elevii merg la stagii de practică în străinătate (700 de elevi au făcut practica de specialitate în Portugalia), iar media notelor a crescut în general cu 35%”, a spus Andreea Nistor, director executiv AVE.
Daniela Claudia Orășanu, directoarea Colegiului Tehnic de Căi Ferate Unirea din Pașcani, a fost numită „Directorul anului 2024”. Aceasta a „implementat o serie de proiecte majore de modernizare și digitalizare, numai în anul școlar 2023-2024 a gestionat un buget de circa 4 milioane de euro”, a transmis AVE.
Pe lângă faptul că a construit, în 2023, șapte săli de clasă noi și un atelier pentru instruire practică, rata de promovare la examenul de bacalaureat a înregistrat o creștere semnificativă, ajungând de la 52% la 78,13%. În plus, de trei ani, elevii beneficiază de o masă caldă la preț subvenționat din sponsorizări de la mediul de afaceri local („prânzul la cutie” – 9 preparate la alegere cu preț de 7 și 12 lei/porția).
Premiul „Directorul Anului pentru Antreprenoriat” a mers la Marinela Culea, directorul Liceului Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești, județul Ilfov. Aceasta a derulat, în 2023, proiecte în valoare de mai bine de 1,2 milioane de euro.
Premiile pentru Egalitate de Șanse și Inovare
Premiul „Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse” a fost oferit directorului Liceului Teoretic Comandor Alexandru Cătuneanu din Lunca Cetățuii, județul Iași, Ana Maria Chelaru. Aceasta a transformat în ultimii trei ani instituția de învățământ într-un loc sigur pentru cei 1.000 de elevi.
„Cu ajutorul unui grant de 756.783,9 lei pentru activități remediale și nonformale, a dotat școala cu săli inteligente și echipamente moderne, reducând absenteismul și abandonul școlar și crescând rata de promovabilitate. Numărul de absențe a scăzut cu 33% în anul școlar 2023-2024 față de 2022-2023”, se arată în comunicatul de presă al AVE.
Premiul „Directorul Anului pentru Inovare” a fost acordat directorului-adjunct al Liceului Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Buzău, Robert-Narcis Harabagiu.
„În anul școlar 2023-2024, a implementat un plan de școlarizare inovativ, cu 7 specializări noi, cerute de operatorii economici locali, și a crescut de 5 ori oferta pentru învățământul profesional dual. Datorită proiectelor europene, a oferit elevilor, profesorilor și operatorilor economici buzoieni oportunități de a compara sistemele educaționale europene și a schimbat mentalitatea oamenilor față de învățământul profesional și tehnic”, a precizat AVE.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
K476 • 25.10.2024, 16:14
Astia nu sunt aia pusi de partid si primarie? Ce merite deosebite au? Sa ii vedem in privat cat de valorosi sunt.