La competiție au participat 195 de concurente din 57 de țări, dintre care 22 de pe alte continente, transformând astfel competiția într-o veritabilă olimpiadă internațională pentru fete.

Rezultatele obținute de cele patru eleve din echipa României sunt:

1. Petcu Ana-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, București, medalie de argint

2. Pașca Ioana Mihaela, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Brad, medalie de argint;

3. Morariu Iulia-Ela, clasa a VII-a, Colegiul Național Emil Racoviță, „Hai La Olimpiada”; Cluj- Napoca, medalie de bronz;

4. Ipate Elisa, clasa a XI-a, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, București, medalie de bronz.

Prima participare internațională

„Rezultatele sunt cu atât mai meritorii cu cât ele se află la prima participare la o competiție internațională, ca reprezentante ale echipei naționale. De remarcat este că Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții, de-a lungul celor 4 ediții! Astfel, România reușește menținerea pe poziția a IV-a în clasamentul european all time, cu un total de 13 medalii (3 aur, 7 argint și 3 bronz)”, se arată în mesajul publicat de SEPI.

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica – Centrul Județean de Excelență Prahova, Ploiești, și Mihaela Cismaru – Universitatea din Craiova.

SEPI va continua pregătirea și stimularea performanței în informatică a fetelor din România, prin organizarea în toamnă a celei de-a doua ediții a Girls Programming Camp, o tabără de pregătire a elevelor pentru viitoarele ediții ale EGOI.

FOTO: Facebook/SEPI

Urmărește-ne pe Google News