În urma experimentului, directorul adjunct al DSP București a declarat că instituția se confruntă cu deficit de personal, iar situația a fost amplificată și de demisia a patru medici epidemiologi. Întrebată de motivul pentru care au demisionat medicii, Florentina Iacobi a spus că „din cauza volumului mare de muncă”.

Decizia lor a fost criticată de Raed Aradat, care a spus că este „sub semnul întrebării” demisia unor oameni de specialitate, în timpul unei pandemii, când este clar că volumul de muncă e mare.

„Când vine cineva și-ți spune că e prea mult volum în timpul bătăliei, e ca și soldat care în timpul războiului îți spune: «Este prea greu pentru mine în război, am plecat!» (…) Toți știm că e foarte mult de muncă, pentru că e pandemie! Cine se ocupă de epidemie, dacă nu epidemiologi, infecționiști, medici de urgență, medici anesteziști, terapiști intensivi (…) Păi, dacă noi spunem în timpul pandemiei «hai să plecăm că e greu»… Normal că e greu, pentru că e o situație neobișnuită și normal că are o presiune maximă”, a declarat Raed Arafat.

90 de medici „școlariști”, detașați la DSP București

El a mai spus că „trebuie gestionat personalul să poată să-și recupereze forțele, dar în același timp nu putem să pretindem că vom lucra similar cu perioada de normalitate”.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus că a detașat personal medical și către DSP-uri.

Potrivit directorului adjunct al DSP București, 90 de medici „școlariști” din Administrația Spitalelor din Municipiul București și a 13 medici epidemiologi au fost detașați, iar aceștia vor începe să lucreze de luni.

Urmărește-ne pe Google News