Declarația personală să transmită profesionalism și entuziasm
„Declaraţia personală” (numită și „profilul” sau „sumarul”) reprezintă un instrument extrem de eficient prin care un candidat poate creşte valoarea CV-ului său. Cele trei sau patru fraze de la începutul CV-ului tău sunt, poate, cele mai importante texte din tot documentul în cauză. Declaraţia personală îl va convinge sau nu pe recrutor să citească mai mult din CV-ul tău. Prin urmare, este nevoie ca să te folosești de cuvintele potrivite și să-i transmiți omului de resurse umane care primește CV-ul tău atât că ești un bun profesionist, cât și că ești un om fericit, entuziast, optimist și pozitiv.
Preocuparea pentru dezvoltare se vede în starea de spirit de la job
Orice angajat se simte mai fericit când are acces la programe sau cursuri de dezvoltare profesională, care îl ajută să acumuleze experiență și, astfel, să avanseze în carieră. Așadar, asigură-te că CV-ul tău pune în evidență atât programele de dezvoltare profesională la care ai participat, cât și impactul respectivelor sesiunii de training asupra stării tale de fericire de la locul de muncă. Dacă ai urmat un program de dezvoltare profesională care te-a făcut mai fericit și mai productiv la unul dintre joburile anterioare, menționează-l în CV-ul tău. Nu uita însă că, într-un CV, nu ai loc suficient să menționezi toate cursurile parcurse în toată cariera ta, așa că încearcă să te concentrezi doar pe capitolele relevante pentru jobul de care ești interesat.
Poveștile aduc oferte de angajare
Tuturor oamenilor le plac poveștile, inclusiv recrutorilor. Folosește-te de povești în CV-ul tău, presărate din loc în loc cu „fericire”, ca să evidențiezi cum ți-ai folosit abilitățile și competențele în cariera ta. Fericirea la locul de muncă se suprapune foarte des satisfacției profesionale, așa că oferă exemple de situații în care te-ai simțit mândru de realizările pe care le-ai avut la job. Totuși, încearcă să nu exagerezi cu lungimea poveștilor tale, pentru că angajații din departamentele de resurse umane sunt extrem de ocupați și nu au timp să citească romane întregi în CV-urile candidaților.
Pasiuni cu fericire
Unul dintre cele mai plăcute momente dintr-un interviu de angajare o reprezintă discuția despre pasiunie tale. Prin urmare, lasă-i pe recrutori să vadă și în CV-ul cât de fericit te fac lucrurile din timpul tău liber. Pasiunile din CV sunt foarte importante, deoarece transmit despre tine că ai spirit de echipă și că îți pasă de cei din jurul tău, pe care încerci să-i faci fericiți. De asemenea, prin pasiuni poți să demonstrezi că îți place să performezi. Când practici un sport ești permanent în competiție și îți stabilești noi limite de atins. Preocuparea pentru performanță este și preferata angajatorilor care vor să vadă oameni cu viziune și determinați să-și îndeplinească obiectivele.
eJobs România te invită să testezi cât de fericit eşti la job. Intră pe ejobs.ro/happy şi încearcă testul #HappyLaJob, o componentă a campaniei „#HappyLaJob: un demers pentru fericire-n Univers”. Parte dintr-o inițiativă strategică pentru creșterea nivelului de fericire vis-a-vis de viața profesională din România, eJobs ridică o întrebare în jurul căreia gravitează multe decizii, atitudini și acțiuni din viața de zi cu zi și din carieră. eJobs are convingerea că, dacă ne punem întrebarea „Sunt fericit?” și dacă răspundem cu onestitate, putem să găsim soluții și să facem schimbări în bine, care ne vor ajuta atât la serviciu, cât și acasă.