Gestul nu a fost aprobat de către participanții democrați la convenție, unii dintre aceştia lovindu-i pe demonstranţi cu pancartele lor inscripționate „Îl iubim pe Joe” şi încercând să le smulgă bannerul. Nu este clar dacă Joe Biden a observat acest moment.

Mii de manifestanți propalestinieni s-au reunit la Chicago; patru dintre ei, arestați

Pe de altă parte, mii de manifestanți propalestinieni, majoritatea paşnici, au mărşăluit luni la Chicago într-o demonstraţie de forţă împotriva sprijinului administraţiei Biden pentru campania militară israeliană din Fâșia Gaza, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

După ore de demonstraţii paşnice, zeci de protestatari au rupt o parte din gardul de securitate, atrăgând intervenția poliţiei antirevolte, care a arestat patru persoane. După spargerea gardului, mulţimea şi-a îndreptat frustrarea către vicepreşedinta Kamala Harris, numind-o pe candidata democrată la Casa Albă „Killer Kamala”.

Manifestanții propalestinieni au fost mai puţini decât zecile de mii prognozate de organizatori, notează Reuters.

Biden vrea încheierea războiului dintre Israel și Hamas

În discursul său, Joe Biden a abordat și războiul din Gaza, care a devenit una dintre cele mai dezbinate probleme ale preşedinţiei sale după ce a sprijinit invazia Israelului în enclavă, făcând în acelaşi timp presiuni pentru o încetare a focului între părţile beligerante, comentează news.ro.

Preşedintele american a reiterat că va continua să lucreze în vederea unui acord de încetare a focului şi şi-a arătat simpatia faţă de protestatarii propalestinieni care l-au acuzat de complicitate la „genocid” prin furnizarea de echipamente militare Israelului.

„Acum câteva zile, am înaintat o propunere care ne-a adus mai aproape de o încetare a focului decât am fost din 7 octombrie”, a declarat Biden.

„Lucrăm nonstop, împreună cu secretarul meu de stat, pentru a preveni un război mai amplu, pentru a reuni ostaticii cu familiile lor şi pentru a trimite asistenţă umanitară, medicală şi alimentară în Gaza acum, pentru a pune capăt suferinţei civile a poporului palestinian şi, în sfârşit, în sfârşit, în sfârşit, pentru a obţine o încetare a focului şi a pune capăt acestui război!”, a precizat liderul de la Casa Albă.

El s-a adresat apoi protestatarilor care l-au denunţat în demonstraţiile din întreaga ţară în ultimele zece luni, inclusiv chiar în faţa convenţiei din Chicago: „Acei protestatari din stradă au dreptate. Mulți oameni nevinovaţi sunt ucişi de ambele părţi”, a conchis Biden.

Urmărește-ne pe Google News