Printre victime se numără trei tineri de 16, 21 și 27 de ani, angajați la restaurantul LArgentiere din Melle. Cea de-a patra victimă, șoferul, era clientul restaurantului și îi luase cu el pe tineri, să facă o plimbare.

Patron: „Au plecat la sfârșitul turei să facă o plimbare cu un client care avea Tesla”

„Este o catastrofă, un dezastru, suntem pierduți. Trecuseră doar 20 de minute de când terminaseră tura.

Au plecat după terminarea serviciului, ca să o facă o plimbare cu un client prieten, care avea o mașină electrică”, a spus, după tragedie, Daniel Mautret, patronul restaurantului.

Accidentul rutier a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22:30, pe centura ocolitoare din Celles-sur-Belle.

Printre cei trei tineri morți se afla „un ucenic angajat din 1 septembrie, noul bucătar care era cu noi de doi ani, dar care a lucrat aici patru ani, și un tânăr patiser angajat de doar două săptămâni. Toți erau de aici.

Niște adevărate comori! Era o plăcere să lucrezi cu ei”, a mai spus patronul care se afla la restaurant duminică dimineața.

Oficial: „Când am ajuns, mașina era în flăcări”

Un oficial care a mers la locul accidentului în acea noapte spune că atunci când a ajuns acolo, mașina ardea toată.

„Când am ajuns, mașina era în flăcări. Erau peste tot mașini de jandarmerie și pompieri. Accidentul a avut loc pe centură, chiar după podul din Perigne. Se îndreptau dinspre Niort spre Melle și se pare că au lovit terasamentul”, a declarat Frederic Berthonneau, unul dintre adjuncții primarului din Celles-sur-Belle, care s-a deplasat la locul accidentului la miezul nopții.

În acel loc, cred că este prima dată când se întâmplă un astfel de accident, mai spune oficialul, explicând că drumul acolo nu este deloc îngust.

„Patru corpuri complet carbonizate”, găsite în mașină

Un șofer care circula pe centura din Celles-sur-Belle a fost cel care a dat alarma în jurul orei 22:30. Paisprezece pompieri și zece jandarmi au intervenit imediat.

„Patru cadavre complet carbonizate au fost descoperite în interiorul vehiculului”, a declarat jandarmeria.

O anchetă condusă de oficialii din Sauze-Vaussais va încerca să stabilească circumstanțele accidentului, în contextul în care „nu există martori oculari”.

Primele constatări sugerează că Tesla a ieșit de pe drum, a lovit un indicator rutier, apoi s-a oprit la 200 de metri mai departe, unde a fost găsită în flăcări.

Procuratura a cerut o expertiză a mașinii Tesla

Cele patru cadavre carbonizate au fost duse la institutul medico-legal din Poitiers, deoarece „o autopsie a fost solicitată de Parchet”. Aceasta este necesară în special pentru a identifica oficial cele patru victime prin compararea ADN-ului.

În plus, mașina, complet carbonizată, a fost sigilată, iar o expertiză judiciară a fost solicitată de procuratură, pentru a stabili dacă a existat o defecțiune tehnică sau dacă incendiul a fost cauzat de impactul accidentului.

Urmărește-ne pe Google News