Accidentul a lăsat în urmă resturi cât se vedea cu ochii și o mașină deformată atât de grav, încât până și salvatorii au fost șocați. Patru persoane (59, 64, 81 și 86 de ani) au murit într-o tragedie produsă pe o porțiune dreaptă de drum.

Sâmbătă, în jurul orei 17, un Audi Q7 a început o manevră de depășire pe șoseaua federală dintre Großharthau și Fischbach, în Saxonia.

Potrivit informațiilor publicate de Bild, care citează surse din anchetă, șoferul Q7 a încercat să depășească două mașini simultan: un vehicul funerar și un VW Passat care circula în spatele lui. În același timp, șoferul Passat-ului (52 de ani) începe și el să depășească vehiculul funerar. A acroșat în această manevră Audi Q7.

Șoferul Audi-ului nu a avut nicio șansă: la o viteză presupusă de experți a fi de 140-150 km/h, a avut la dispoziție o jumătate de secundă pentru a reacționa, înainte ca mașina să se ciocnească de un copac din partea stângă a drumului.

De acolo a fost aruncat înapoi pe șosea și s-a oprit pe sensul opus de mers. Doar un pasager în vârstă de 61 de ani a supraviețuit.

Forța impactului a distrus complet partea stângă a autoturismului Audi. Patru dintre cei cinci ocupanți au murit imediat. Șoferul (64 de ani) a fost smuls din habitaclu împreună cu scaunul său.

Un polițist care conducea în spatele mașinilor implicate în accident a contactat serviciile de urgență și a acordat primul ajutor.

Încă nu este clar dacă șoferul din Volkswagen va trebui să suporta consecințe penale. Dacă se va dovedi că a încălcat din neglijență regulile de circulație, ar putea fi acuzat de omor din culpă în trafic. Pedeapsa posibilă: închisoare de până la cinci ani.

Urmărește-ne pe Google News