Potrivit MApN, aeronava care i-a transportat pe cei patru pacienți cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani, în stare gravă, a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian din Aeroportul Otopeni, sâmbătă, în jurul orei 18.00.

Pacienţii au ajuns la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi de la Unități de Primiri Urgențe de la spitalele din București. Comunicatul Armatei nu precizează însă de la ce spitale provin aceștia.

„Toți cei patru pacienți au fost aduși la noi. Dimineață aveam 7 locuri libere la ATI. Sunt pacienți cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani în stare foarte gravă, cu afectare pulmonară între 60 și 80 la sută. Au toți comorbidități, diabet, hipertensiune arterială, insuficiență renală, prognosticul este rezervat la toți”, a declarat doctorul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie Iași pentru ziarul Libertatea.

Este al treilea transfer pe relația București – Iași de luna aceasta. Cu o zi în urmă, mai fusese transportat un alt pacient din Capitală în stare gravă, iar pe 9 aprilie, alți trei bolnavi de COVID au ajuns din Capitală la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Asta se întâmplă pentru că, în ultima perioadă, secțiile de Terapie Intensivă din București au devenit neîncăpătoare.

„Nu avem locuri sub nicio formă, avem pacienți grav pe secție care sunt ventilați non-invaziv, care stau pe saturații acceptabile pe secție, dar la care medicul de terapie intensivă vine și face consultații de mai multe ori pe zi”, a precizat medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, pentru ziarul Libertatea.

De asemenea, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul „Matei Balș” din București, a declarat pentru ziar că în cadrul unității medicale, după ce se eliberează un loc la ATI, acesta este ocupat instant.

 
 

Urmărește-ne pe Google News